Söndag 25/12

Julafton har kommit och såhär på juldagen känns det rätt så lugnt och skönt. Vi hade en trevlig julafton med familjen, och delade ut julklapprna efter två sittningar vid julbordet! Tänk att man varje år har så mycket på julbordet? Visserligen så minns iallafall jag mina barndoms julbord som mycket större, så några rätter har man väl skippat. Det var iallafall gott, och idag så ska vi äta lunch på julmat. Det är ju gott, som tur är, och för mig går det bra att äta samma mat flera gånger.

Hundarna har fått vara fotomodeller på promenader i ett något snöfattigt vinterväder! Se nedan

Musse poserarMusse på språng

Nedan mera bilder på hundarna. Isa spanar!

Isahuvud

Zara poserar vid Bro Hof! December utan kyla och snö.

Zara poserar

Blötfisen Isa

Isa blötdjur

Nedan en bild på en flygande Musse, som iallafall gör mig glad!

Musse flyger

Måndag 12/12

Så har Stockholmsmässan kommit och gått! Musse och Gunnar var anmälda, och då det krockade lite i ringarna visade Marie B Musse, och han fick GOOD, för sin mörka färg och alltför "glada" svans. Och Gunnar fick EXELLENT med CK, och vann Jaktklassen. Sedan blev han oplacerad i bästa hanhundsklass, men det var bra i den urhårda konkurrensen.Det var som alltid mycket folk på mässan, och många hundar, men det är kul att ha varit där. Vi laddar för nästa år! Isa verkar ha funnit sig väl tillrätta här i vår lilla flock, och är en helmysig tjej, så det ska bli kul att ta ut henne på aktiviteter när vi har lärt känna varandra lite bättre.

Söndag 4/12

Ellas huvud

Så nu har finaste Isa kommit hit och hon heter egentligen Fiska Bondens Jordreva. Jag åkte till England och besökte kennel Oakhouse med Fiona Maclean, som var bussig och hämtade mig på Manchester flygplats och körde mig till Wales, där Mrs Litherland bor med en massa vackra labradorer. Efter en biltur genom vackra Wales kom vi fram och efter en snabb tur o kenneln blev vi bjudna på lunch. Annette köpte ungtiken Oakhouse On Golden Pond, i vardagslag kallad Ella. Och jag fick träffa de äldre hundarna som på labradorers vis blev jätteglada när jag pratade med dom. Och lilla Ella fick sitt livs resa, från att ha varit kennelhund, så blev det biltur och boende på hotell med en dags flygande från Manchester via Amsterdam hem till Sverige. Hon skötte sig fint, och det är ju förståeligt att hon var stressad över sakernas tillstånd. Nu är hon hemma hos Nettan i Kramfors.

Nedan är Ellas fina mamma

Ladrow Oyster Catcher of Oakhouse

Isa som flyttade hit i samma veva är en söt och glad tik. Musse blev omedelbart jättekär och försöker på alla sätt och vis att starta en nyproduktion av små skäggiga labradorer. Vilket går stick i stäv med mina planer på labradrvalpar, haha, men Isa är jättesnäll och bryr sig inte så mycket om Musse, utan busar med Zara. Tjejerna ska nog anmälas till labbeklubbens inofficiella utställning i vår. Isa har inte gjort så mycket ännu, men har A-höfter och O-armbågar, så det ska bli kul att planera för valpar längre fram, efter att hon har blivit lite officiellt meriterad, och MHbekriven. Snart är det dags för Stockholmsmässan, och det är Musse och Gunnar som ska ställas ut där, och efter en trimkurs med Sophie och Frida har Musse blivit jättefin. Det var en väldigt bra kurs, och jag lärde mig massor.

Söndag 13/11

Idag var det utställningspremiär för Zara! Det var ULKK:s inofficiella Mårtensutställning, och i Zaras klass var det tre anmälda valpar, och en uteblev. Zara fick HP och kom 2:a i VKK. Susanne Rehlins fina valpar blev BIR och BIMvalp! Zara hade jättekul, och vill leka med alla hundar hon såg. Hon skötte sig jättefint inne i ringen, och stod still jättebra. Finaste Zara.

Zaras huvud

Igår tävlade finaste Gunnar och jag i LydnadsEttan, på Vallentuna BK, och Gunnar startade md att sätta sig upp på platsliggningen. Ett steg framåt med lite morr från min sida stoppade buset men vi fick ju en nolla. Linförigheten var han lite ofokuserad i början med avslutade bättre, och läggande under gång var lite tveksamt, inkallningen var full rulle fram, men han satte sig på sned på höger sida, svansen viftade för fullt. Ställandet under gång var lite tveksamt, han gick några steg, och jag DK. Apporteringen ställde han sig upp, tuggade men satte sig själv ner. Hoppet vart det islag i, så två pinnar ner. Domaren tyckte att det var en charmig kille, full av bus, och hon gav oss en tia för charm, men det blir ju inga LP på charmen! Däremot så var han pigg och glad, och nu ska vi rikta in träning på utförande. En rolig kille att jobba med!

Torsdag 10/11

Och nu är det bestämt att Dogothos Milonga ska komma till oss nästa år, och jag har gjort en sida åt henne. På söndag ska vi ställa ut Zara, och det ska bli kul. Lördag så är det lydnadsEttan för mig och Gunnar! Det blir snart en tripp till Skottland, kennel Oakhouse, för att hämta hem en jättefin tik. Hon ska till Annette Eurenius -kennel Fiskja Bondens- och det ska bli jättkul att träffa Fiona, och att få se kennel Oakhouse. Just nu letar jag biljetter och en utförligare rapport kommer.

Söndag 30/10

Så har systrarna satt ut söta Lady till försäljning på deras hemsida, och jag fick erbjudande om en liten svart/silver tikvalp, som ser jättesöt ut, så jag funderar och funderar. Zara har ju varit lite halt, en sak som kommer sig av att hon är respektlös inför sin egen kropp i förhållande till naturen och grabbarna i vår flock. Hon ramlar i diken, och hon snubblar över sina stora labbar. Nu får hon vara i koppel ute, och det är något hon tycker är jättetrist, men det får lov att gå helt enkelt. Vi missade utställningspremiären på grund av hennes hälta, och jag vill gärna åka på utställningen i Enköping, som vi är anmälda till. OCh MussePuss ska bo hos mamma i några dagar, för han och Zara har svårt att låta bli varandra. Och så har jag anmält grabbarna till Stockholmsmässan! Det kommer att bli så kul!

Onsdag 26/10

Tråkiga nyheter från Argentina! Fina Lady saknar en tand, så det blir en annan tikvalp som ska komma hit, förhoppningsvis. Väldigt renhårigt av sytrarna på Dogothos kennel, anser jag. När man köper valp kan man inte gardera sig mot sjukdomar till hundra procent, och ibland kan det bli så här. Finaste Gunnar och jag har startat i LydnadsEttan, två gånger, med 3;e pris som resultat. Sist på Tierps BK tyckte domare Tomas Melin att det var en trevlig hund, som behövde genomarbetas mer. Och visst är det så, och nu har vi konkreta saker att öva på. Annars var det roligt att tävla igen, det var många år sedan jag sist stod på lydnadsplan. Det var på riesentiden, med KORAD Zantanas It, så ni kan ju tänka er när det var då. Ett inofficiellt jaktprov har vi varit på, och Gunnars inleveranser hade förbättrats mycket, flera avlämningar skedde i hand. I övrigt var han väligt taggad, då det hade varit dåligt med träning på grund av vissa trista orsaker, men domaren Crisse Chicciaretta gav omdömet om att det var gott gry i grabben. Ett tredje pris då han slarvade med grepp om fåglarna ibland. Mera träning med finGunnar!

Torsdag 13/10

Helgens roadtrip till Sundsvall var trevlig, och det var en massa fina hundar. Alla hundarna fick Excellent, Musse 2:a JKK och Maggie( ArbaQ's Magnolia) 2:JKK, och Toya (ArbaQ's La Toya) 3:a JKK. Gunnar var ensam i jaktklassen. Hundarna skötte sig finfint, och det var mysigt med tre dvärgar i snören. Framöver så har vi några lydnadstävlingar med finaste Gunnar, och Zaras utställningspremiär närmar sig. SKojigt värre.

Måndag 3/11

Gunnar och Maja lyssnar

Vi laddar för helgens utställning i Sundsvall, och då ska Musses kullsyster ArbaQs Magnolia och ArbaQs La Toya åka med oss. Lilla Zara åker med som en liten labbesupporter, då Gunnar ställs ut på söndag. Zara har sin premiär i slutet av oktober. Annars så rullar tillvaron på för mig och min lilla flock.

Måndag 26/9

Det har inte hänt så mycket, utan Zara växer, byter tänder i rasande fart. Hon är anmäld till två utställningar i oktober och november, det ska bli så kul. Gunnar och Musse är anmälda till SKK int Sundsvall den 8-9 oktober, och det ska bli spännande. Så jag återkommer med lite roliga bilder, för jag övar med kameran på de söta fotomodellerna i familjen. Nästa månad kommer Lady att komma hit, om allt går som det ska. Vi längtar!

lördag 17/9

Gunnar på G

Så har lilla Zara -Afinmore Azara- har blivit registrerad i SKK, och när hon är 4månader kan vi börja ställa ut henne. Hon sköter sig jättebra och växer så det knakar, som alla valpar, och hon fungerar jättebra med grabbarna. Funderingar kring träning av Gunnar, för att förbättra inleveranserna har snurrat sedan sista provet, och Marie von Heijne(kennel Huset Elliots) som har fött upp Gunnars pappa, var så snäll och gav mig goda råd via mailen. När jag lämnade in Zaras exportstamtavla sprang jag på Lotta Simonsson(kennel Plockepinn's) och passade på att fråga om lite träningshjälp. Vi träffades på Järfälla BK och vi körde markering så hon fick se hur Gunnar gör. Jag behöver ställa lite mer krav på honom, och uppmuntra honom på ett lugnande sätt, i motsats till att varva upp honom. Dessutom så körde hon ett bra sätt att träna linjetag med sin söta goldentik, och jag och Susanne fick rådet att träna på fräsch mark, för annars så spårar kanske hunden efter dummyn. Det förklarar Gunnars svep ät sidan, så hädanefter ska vi köra på ett annat sätt. Och kanske låta bli att kasta åt G. Jakten går vidare!

Söndag 11/9

Gunnar

SKK internationella utställning i Gimo. Domare Kerstin Henriksson dömde och utav 36 labradorer så blev Gunnar - Fiskja Bondens Timber Jack - BIR, med CERT och CACIB! BIM blev fina Älvårdens Clos Bagatelle. Trevligt sällskap och fotograf var Tarja Kallio denna långa härliga dag. Vid gruppfinalen, så fick vi ta ett varv i stora ringen för att sedan utgå. Fantastiskt kul att det gick så bra på vår första internationella utställning.

Lördag 10/9

Gunnar

Så var det dags igen, för jaktprov på vackra Hvarsta gård i Eskilstuna på SSRKs B-prov. Ett härligt ställe att ha jaktprov på, och det var massa dukiga ekipage som deltog. Vi startade som nummer tio, och upplägget denna gång var vattenmarkering först, följt av sökrutan med sju vilt utlagda, och sist en landmarkering. Vatten är ju Gunnars favoritelement så han hämtade snabbt in änderna, dock lade han dom vid mina fötter, i stället för i handen. Han hämtade fem av sju vilt i sökrutan, sen tyckte domare Mats Närling att han sett det han behövde, och även här lade han viltet vid mina fötter. Sista markeringen var uppför en stenig backe, och på vägen tillbaka så hände något, för han släppte fågeln, och sedan ville han inte ta den igen. Det gjorde att han fick en 0 istället för ett 3:e pris. Omdömet från domaren var att det är en trevlig hund med gott anlag, och väl värd att jobba vidare med. Det innebär att vi tränar vidare på inleveranserna.

Onsdag 31/8

Zarabus växer för fullt, och har massor att upptäcka i världen! Fler bilder!

Musse

Zara

Mycket valpspring för oss nu, och Musse och Zara har jättekul hop. Här är några sköna bilder!

Musse

Zara

Måndag 29/8

Och så har vi landat från Skottlandsresan, med en liten pigg labbetjej med oss - Afinmore Azara - och det var en kort resa denna gång. Vi promenerade runt i vackra Edinburgh som var i festivalyra, med massa uppträdanden och besökare. Det är en vacker stad, och vi såg Skottlands kronjuveler, som var på display i Edinburgh Castle. Mycket imponerande, måste jag säga. Vi bodde i Art-house Morita, ett litet B&B som även är ett museum över keramik och annan konst, drivs av två herrar som tar väl hand om sina gäster. När väl hemresedagen kom mötte vi upp Fiona och lilla Azara - Zara - vid flygplatsen, och monterade ihop flygburen, satte lilla Zara i den och begav oss mot incheckningen. Där var dom snälla och lät oss vänta till i sista minuten, så att Zara var med oss istället för att sitta och vänta i något lastrum. Hemresan gick fint, och Zara satt snällt och väntade på Arlanda flygplats, till skillnad mot Nettans incheckade väska, som blev kvar i Amsterdam. Den levererades dagen efter, utan vidare missöden. Nu har jag fullt upp med valpspring, och passning igen. Zara är en framåt tjej som verkar vara nyfiken på sin omvärld. Den här lilla tjejen kanske blir lite mer att hantera än finaste Gunnar, som faktiskt var lättsam redan som valp, med en enorm will to please. Nåja, det ska bli skoj med lilla Zara också.

Lördag 20/8

Så har ännu en arbetsvecka nästan passerat, och imorgon åker jag och Nettan(FISKJA BONDENS kennel) till Edinburgh. Vi får två dagar till turistande, och på onsdag åker vi hem med lilla Azara, från kennel Afinmore. Det ska bli så kul att få hem henne, och snart har vi utställningar för fina Gunnar och söta Musse. Det ska bli kul, och jag hoppas vi kommer med på jaktprov i september.

Söndag 14/8

Söndagen var utställningsdag, och dagen bjöd på solsken med lovande brisar. Domare Lotta Larsson (kennel O'Sofinas) dömde i Ring 1, där valpar och hannarna gick. Det var många anmälda idag också med en härlig syn av alla glada labbar på fina gräsmattorna. Gunnar gick i Jaktklassen, där det var tolv anmälda! Första placerad blev Cassatas Stubborn Stanley, följd av Älvgårdens Louis Maxi med Fiskja Bondens Timber Jack alias Gunnar på en hedrande tredje plats! Roligt att det var så många anmälda i jaktklassen, och nästa dust var alla nybörjarmästarklasshannarna som gick in igen, och då dömde Torunn Sörbye, Norge. Efter lite panikfipplande med koppelbyte gick vi in med Musses koppel som ett provisoriskt utställningskoppel, och fick en nummerlapp handskriven, då jag inte fattade att vi skulle in igen. Poängen från WTn dagen innan blev 17, 16 och 14 poäng som blev en tjugonde placering. Gunnar hamnade på sjunde plats vid den andra gallringen och med dessa poäng ihopräknade med lördagens placering hamnade vi på en tolfte plats av arton fullföljande ekipage. Det var en rolig tävling att vara med på, och nu är vi taggade att träna vidare, för att komma igen nästa LM igen!

Lördag 13/8

Gunnar Lördagen startade med uppsamling kl 06:00 då jag var funktionär vid vattenstationen på förmiddagen. Det var många anmälda och en varm sommardag, vilket gjorde Säbyholmsskogarna till ett bra ställe att vara på. Efter lunchen mötte jag upp Hasse och Gunnar vid skolan. Sedan var det dags att tävla! Idag hade jag tagit en dummy med mig, i tanken att öva lite på plats. Första stationen var en enkelmarkering som han klockade bra, men vimsade lite efter upphämtning, med inkallningsvissling från mig så kom han in med dummyn. Andra Stationen var en walkup, där första markeringen var på egen linje, och den andra på den andra linjen. Första gick bra, med extra inkallning från mig, den andra markeringen så tjuvade han iväg innan mitt kommando. Då han stack, morrade jag åt honom så han bröt snabbt för att komma in vid min sida, så jag skickade iväg honom igen. han stack direkt till dummyn, plockade upp den, och vimsade lite, med ett litet flirtförsök vid hunden vi gick med, så kom han in där. Första nollan alltså. Rätt irriterande, men vi gick vidare. Tredje stationen var en Integration, dvs en enkelmarkering som följdes av en dirigering. Dummyn som vi skulle dirigera till lades ut på samma ställe som markeringen, och efter en fin markering med bra inleverans så skulle jag skicka iväg honom på linjetaget. Istället för att sticka rakt ut så drog han iväg till höger i ett stort svep, arbetade sig till platsen där dummyn låg, men sprang över den och trots två extra utskick hittade han den inte, så jag fick kalla in honom. Andra nollan. Fjärde stationen var vattnet, där han gick på mitt kommando, nätt och jämnt, och hämtade dummyn fint, framme vid vattenbrynet släppte han den för vad det verkade lite extra badande, men kom in med den efter dubbelkommando från mig. NOTE TO SELF- Låt G svalka/vila sig när tillfälle ges- Femte och sista stationen, ett riktat närsök med vilt. Han gick ut snett vid första utskicket, hittade fågeln och kom in med den. På andra skicket gick han ut rakt till rutan och hittade andra viltet, med lite omtag så kom han in med det. Allt som allt visade han en fin arbetsvilja, och det är nog brist på rutin för oss båda som kanske ställer till det. Och såklart mer lydnad och stadga! Han gillar verkligen att arbeta så det är jättekul. Vi som var med i LM fick inte veta våra poäng på WT, utan det var prisutdelning för de som endast körde WT.

Tisdag 9/8

Gunnar och Maja på GB cup

Så har vi startat på WT! GB cup som gick av stapeln på Gyllerboda Gård. Det var många starter, och dagen började med sol men efter första stationen öppnade sig himlen! Note to self - ta med regnbyxor och paraply, och ombyte med kläder! Gunnar var taggad från start, och första stationen med landmarkeringar blev han förvirrad efter upphämtningen av dummyn vimsade han runt mot skytten, istället för att som vanligt komma raka vägen till mig. Jag la på en inkallningsvissling, så han kom in, spottade ut dummyn och vände sig för nästa! Station två för oss tjuvade han på dummynedslag, och dessutom missade han båda dummiesarna, fast han jobbade och jobbade! Alltså nolla på andra stationen! Det kändes lite kymigt ska jag erkänna, då Gunnar alltid kommer in med dummy vid träningar, men hursomhelst så på station tre var det walkup något vi inte har tränat på. Det innebar att vi gick två ekipage(jag och Susanne gick tillsammans:-) på varsin sida om domaren på ett litet fält, och vid skott och kast av dummy skulle hunden vars sida det var skickas ut på det. Gunnar var ju taggad så jag lade in några dubbelkommandon för att säkerställa hans fotgående, och han skötte sig fint, frågade efter mitt kommando, och missade apport ett, men hämtade in nr två i god stil. Nästa station var vattenmarkering, och vid en anlagd ankdamm med två öar skulle hunden ut i vattnet upp på ön, där kastaren stod, och hämta dummyn. Gunnar gick ut på mitt kommando och hämtade dummyn, med en bra fart och simstil, spottade ut dummyn på stranden, men tog upp den efter ett apportkommando från mig, så på den stationen fick vi 16P av 20 möjliga. Duktiga Gunnar! Sista stationen var ett riktat närsök, där han vimsade runt lite vid mina utskick, men hämtade hem två smådummies, och precis när han hittat den tredje så var tiden slut :-( . På det stora hela skötte sig Gunnar jättbra, och han höll ihop på ett strålande sätt, med en enorm arbetsvilja. Lärdomarna för mig var flera, utöver regnskydd, så kan jag hjälpa honom med vissa träningsdetaljer på plats. Nu laddar vi för nästa helgs LabradorMästerskap!

Onsdag 3/8

Och nu är det klart med burbokning hem från Skottland. Tävlingsnerver för WT-premiär gör sig påminda, då vi ska starta på söndag.GB cup minsann! Det ska även Susanne och Maja göra, så vi kan göra sällskap dit, och heja på varandra. Det ska bli jättekul. Så nu tränar vi på att hålla fast, för att göra snygga inleveranser. MussePuss älskar att vara med och träna, även om han helst vill behålla "bytet" själv, för att gräva ner det! Han kommer in fint, efter lite övertalning till byteshandel. Utställningar till hösten har jag också börjat att kolla på, och jaktprov! Det känns som om G skulle klara av ett förstapris om vi tränar på apporteringsbiten. Som var något av det första som Jenny H sade till mig på en av våra första träningstillfällen hos henne. Gunnar gillar att jobba rätt, så han svarar fint på träningen.

Fredag 29/7

Så har mina semesterveckor rullat förbi, och det har som bekant varit varmt. Detaljer kring Skottlandsresan för att hämta lilla Afinmore Azara är så förberedda med flygburinköp, boende och flygbiljetter. Kom i skrivande stund på att jag har glömt att ringa flygbolaget idag, för att konfirmera bokningen av hundburen.En sak att göra på måndag. Det blir bara lilla Azara som kommer denna gång, vilket är nog så spännande.

Torsdag 28/7

Idag startade Gunnar och jag på Labradrklubbens särskilda B-prov, nybörjarklass, och det var vårat andra försök. Jag skulle vara funtionär den dagen, så vi startade först. vi började med landmarkeringar och han skötte sig fint. Avvaktade mitt kommando, och full rulle ut med snabb upphämtning av fågeln, och bra inleverans. Söket var mycket mer effektivt denna gång. Gunnar arbetade bra, med lite tomsök. Dock var inleveranserna sämre, han släppte viltet en meter från mig. Han hämtade in allt vilt från rutan. Sedan till vattenmarkeringarna, i detta fall tre enkelmarkeringar. Han arbetade jättebra, dock med dålig avlämning av viltet. Domrkritiken löd på förstaprismässigt sök/markering/vattenarbete, men då apporteringsarbetet, som är något av en träningssak, höll sämre klass fick vi 3:e pris.

Torsdag 21

vi väntar fortfarande på våra tjejer! Jag jobbar fortfarande med logistiken inför Skottlandsresan. En transportbur måste införskaffas, och vi letar en till valp att köpa, så lilla Agirl får en burkompis. Biljetter och boende är fixat.

Tisdag 19/7

Idag har jag arbetat med den engelska versione av Los Negros hemsida. Och vi väntar och väntar på våra inkommande flickor!

Måndag 18/

Igår så träffade jag och Musse fina Prima( Dog-otho's First Impression) och hon är jättefin. Grattis Therese, kennel Trepes. Det har varit dåligt med uppdateringar, och det har hänt massor! Jägarexamen är avklarad och nu är biljetter bokade till Edinburgh för att hämta lilla Zora-valpen. Roligt är att Nettan ska hänga med så jag får lite resesällskap. Ska göra en sida till skotska Agirl(vet inte vad hon heter ännu).

Onsdag 29/6

Sista tiden har varit väntan på nyheter om valpar från Skottland, och lilla Lady i Argentina. Kennel Dog-othos har väl fullt upp med förberedelser inför världsutställningen i Paris! Själv så har jag pluggat jägarexamen och skjutit lerduvor som tusan, inte helt lätt för mig, har det visat sig. Uppskjutning imorgon, så vi får se hur det går. Hasse och Gunnar är på roadtrip till Norrland, så han har lite vila från viltspårande och annan träning.

Söndag 12/6

Lördagens utställning vid STOKK:s klubbstuga hölls i gassande solsken, och det var en massa fina hundar. Musse fick Excellent med HP och 2:a plats i VKK. Lilla fina Maggie(ArbaQ's Magnolia) blev BIRvalp 4-6 mån, och sedermera BIS-2. ArbaQ's La Toya blev BIR 6-9 och BIS-2! Grattis till Maries fina tjejer! Musse skötte sig jättebra, och blev mätt till 34,5cm! Söndagen var det fina Gunnar som fick en duvning i vattenträning, med Susanne och Maja. Dom skötte sig jättebra och det är kul att vara vid fina Järvafältet.

Onsdag 8/6

Fika hos Pia O, med kloklippning av Xo, som blir duktigare och duktigare för varje gång, åkte vi till Järfälla BK. Det är öppet hus varje onsdag med platsliggning, med och utan skott. Susanne och jag hade bestämt träff där, och sen körde vi en platsliggning i grupp. Gunnar grejade det bra, första gången vi körde platsliggning i grupp. Man kunde prova rallylydnad, och det var kul att gå en bana. Det var nog svårare för mig än för Gunnar. Musse fick komma ut på appellplane och känna på den.

Tisdag 7/6

I söndags var vi till Marie och trimmade Musse inför helgens SSPK-utställning. Han blev så fin, och jag ska försöka att få till ett bra kort.Och så har jag lagt in de senaste bilderna på Lady. Mariel säger att hon har blivit strippad nu, så vi väntar på mer nyheter och bilder.

Måndag 6/6

Fick mail från Fiona, kennel Afinmore, och nu har Zora valpat! Det blev nio stycken, bruna och svarta. Vi hoppas på bilder så småningom!

Torsdag 2/6

Så är torsdagen här med en obokad helg framför oss. Jag har skapat en sida åt lilla Lady, som ska komma från Argentina i höst. Se hennes sida!

Tisdag 31/5

Så har helgen gått, och jag har jobbat natt. Fredagen började med att jag lade viltspår åt båda grabbarna, och det fick ligga c:a 3 timmar. Snart är det dags att anmäla honom till anlagsspår. Helgens utställningar gav Gunnar(Fiskja Bondens Timber Jack Excellent med CK, av Seamus Oates på lördagen och Ingmarie Hagelin på söndagen. Han skötte sig jättebra och vi var ensamma i jaktklassen båda dagarna.

Torsdag 26/5

Så har jag kommit hem, enligt schema, trots askmoln och stormar. Det var ett grönt Lockerbie som jag fick se, om än regnvått och blåsigt. Fiona Maclean(kennel Afinmore) visade mig inte bara sina härliga hundar utan även staden Lockerbie. Söndagens show i Edinburgh var jättestor och det var första gången jag såg utställningsringar som hade tak i form av tält över sig. Ganska skönt, och vi satt jättebra vid ringside, och kunde studera rörelser hur bra som helst. Antalet klasser var en smula förvirrande, då det inte var som här hemma, men det var massa fina labradorer som jag fick se. Min ambition var att hinna se dvärgarna, som gick på samma dag, men det var så stort utställningsområde, så jag avstod. På väg till bilen, förbi och ini stånden som sålde. som vanligt, allt möjligt såg jag två dvärgar. Det där med tält över utställningsringarna, det var en ganska bra ide, tycker jag.

Söndag 15/5

Idag var det en tripp till Gävle BK för ett MH. Trevliga människor och ett väl genomfört MH, och Gunnar reagerade ganska väntat, men det är kul att göra MH. Hela beskrivningen kommer att finnas på Gunnars sida.

Lördag 14/5

vi var på SSRK:s clubshow vid Ulriksdals slott! Underbar miljö, och trevligt väder om än något ostadigt. Massor med vackra hundar. Gunnar var ensam hane i jaktklassen, och fick EXCELLENT. Han skötte sig exemplariskt. BIR blev en ungtik och BIM en unghanne.

Söndag 8/5

Jaktprov i Veckholm, anordnat av Labradorklubben!

Gunnar(Fiskja Bondens Timber Jack) skötte sig finfint, och jag var tacksam för att Nettan E var där och supportade oss. Han plockade hem allt vilt i sökrutan, och alla markeringar.Den sista markeringen "klämde" han lite, förmodligen pga trötthet. Men han fick 3:e pris! På våran första start! Vädret var strålande fint, och vi hade en underbar dag med ett glädjande resultat med oss hem! Domare Ulf Göranzon gav oss bra kritik, och några kloka råd inför framtidens träning.

Lördag 7/5

Så blev det utryckning från Kramfors med vilt! Nettan E(Fiskja Bondens kennel)blev lite upprörd över mitt tilltag att starta Gunnar på Jaktprov utan att ha presenterat vilt för honom.Och Lotta(kennel Plockepinn)mhjälpte till med att presentera döda fåglar och en stel kanin för Gunnar Gran!

Söndag 1/5

Utställning i Enköping och Musse blev BIRvalp. A Maeland gav honom jättefin kritik, och han skötte sig toppen hela långa dagen, men kroknade lite till finalen. Det var två trötta resenärer på söndag kväll!

Lördag 30/4

var det utställningsdebut för Musse! Han skötte sig jättefint och det blev HP och sedan tävlade han mot La Toya i finalen och då blev hon BIR och Musse BIM! Alltså en bra dag.

Onsdag 27/4

har vi varit till Jenny Hamring på kurs och Gunnar skötte sig jättebra. Det är så kul, och vi siktar på att starta nybörjarklass till hösten!