Torsdag 27/12

Så har julen vandrat vidare, och nyår närmar sig. Vi fick massa snö innan jul, som i skrivande stund är bara några strängar här och där. Isa och småskäggen har det kul här på Nöteboda. Musseman har fullt skägg med att inspektera sorkhål, och det finns det många av kan jag säga. Idag har vi promenerat vid hundbadet i Simrishamn, och jag trodde nog att dagens gråmulna regnande skulle låta oss vara ensamma, men hej vad jag bedrog mig. Vid närmare eftertanke så är det självklart att hundägare är ju ute i alla väder. Jag har tittat på Simrishamns BK:s hemsida, och det finns roliga kurser som kanske skulle passa mig och Isa. Eftersom hon nu ska vara skåning fram till nästa löp,och förhoppningsvis parning med valpar, så kanske vi ska aktivera oss under tiden. Och jag tror att småskäggen skulle tycka om rallylydnad. Vi får se. Mitt skånska liv rullar vidare.

Lördag 15/12

Tredje advent imorgon, och nu är Papis lägenhet tömd. Jag sitter här hos Mita och skriver detta. Jag och småskäggen bor här nu över denna sista jobbhelg. På måndag åker vi ner igen. Musse var anmäld till Hundmässan idag, men jag lyckades att glömma hans registreringsbevis i Nötebo, så typiskt. Jag kom inte på det förrän i allra sista stund heller. Med influensakänningar i kroppen, orkade inte jag åka med Marie in till mässan, efter ett nattpass, så han fick helt enkelt strykas från utställningen. Vi får titta på fler utställningar till våren. Mina planer på att ha ett trimrum i källaren kan jag ta tag i när vi har flyttat på riktigt, så att säga.

TORSDAG 6/12

Andra advent är inte alltför långt bort, och då räknar jag med att vara på Nötebo, med mina småskägg, och fina Isa som ska vara kvar hos oss ett tag framöver.Något som Sanna J och jag kom överens om, vi tyckte att hon kan vara kvar tills nästa löp då vi ska försöka att få till det igen, och om det blir valpar så blir hon ju kvar till efter kullen. Det ska bli roligt att ha Isa hos mig, hon är en sprallig tjej. Småskäggen ska följa med upp till Bro, dels för att Musse är anmäld till Hundmässan, men också för att jag har en veckas arbetande kvar. Sen blir vi bofasta skåningar!

TISDAG 4/12

Tråkiga nyheter.Isa som blev röngtad på Borrby smådjursklinik visade sig vara tom, inga valpar fanns i magen. Det känns väldigt trist, men det är ju så det kan gå. Nu ska Isa åka hem till Sanna och gänget på Legendvägen, så får vi fundera på hur vi gör till nästa löp. Annars så rullar ju våran flytt ner till fina Nöteboda på, och jag är uppe i Bro, och har några arbetspass kvar. Musse är anmäld till Stockholms Hundmässa, så det ska bli spännande.

Nötebodagänget i snön

LÖRDAG 1/12

Så sitter vi i fina Nötebo, och myser på lördag morgon. Det gick bra att köra ner i snöyran, som tack och lov lugnade ner sig efter ett tag. Det är bara ett lass, och lilla pappa kvar att köra ner, så det blir gjort nästa helg. hundgänget ska bo här med Hasse tills vi kommer ner nästa helg. Isa har inte blivit jättetjock så det kanske inte är så många valpar. Det är ju en tid kvar, så vi får se. Spännande är det ialla fall.

ONSDAG 14/11

En vecka har gått, och nu tror jag att Isa är dräktig. Sanna tycker att hon har blivit tröttare, och jag tyckte att hon hade tjocknat lite över midjan. Vi håller tummarna, och räknar dagarna till både valpning och flytt.

ONSDAG 7/11

Helgen i sköna Nöteboda, och SKK i Växjö var en trevlig utställning. Hundarna skötte sig fint, och båda två fick VG. Milis kullsyrra som bor hos Charlotta med kennel Riesenspass var lika söt som Mili, och hon fick Excellent av domaren. Charlotta tyckte att Mili saknade finish på benen, alltså för mycket benhår. Det var roligt, som alltid att träffa fina och trevliga hundmänniskor. Jag passade på att lösa in Gunnars inteckningskort, så det blev lite fina saker. Jag pysslade i Nötebo, som jag kanske ska kalla huset, och det börjar att bli så fint nu. Det blir svårare att lämna för varje gång. Nu har vi bestämt att vi flyttar ner i början på december, och jag längtar. Isaflickan ska jag försöka att träffa imorgon. Vi håller tummarna för valpar, såklart. Nu blir det att jobba och jobba, tills vi flyttar ner.

FREDAG 19/10

Snart har det gått en vecka sedan första parningen, och jag håller tummarna för att det ska bli fina valpar. Det är annars väntans tider för oss. Väntan på att få flytta, och att få veta att Isa är dräktig. Småskäggen har ju utställning i första helgen i november, och det är ju snart ändå.

MÅNDAG 15/10

Isa och Mili i Kivik

Det har varit glest mellan uppdateringarna hos Los Negros, men det har hänt massor! Isa är parad med fina Sjöbygårdens Im Still Standing, en jättefin och trevlig kille.

Tomtom10Isa vinter12

Så nu håller vi tummarna för att hon är dräktig. Sedan har jag hittat ett hus att hyra. Det är ett fint hus som ligger strax utanför Sankt Olof. Och lilla Papi ska flytta med mig och småskäggen. OCh så kommer förhoppningsvis Isa med bebisar att bo där en stund. Nästa utställning är i början av november, för Musse och Mili. Dessutom så är Isa ögonlyst, med UA som resultat. Roliga tider stundar för oss på Los Negros. Bilder på huset kommer snart.

MÅNDAG 10/9

Helgens arbetspass är avklarade och utställningen också. Marie Bäckström tog med sig Musse och Mili till Gimo, och båda två skötte sig fint. Musse fick Excellent och Mili fick VG, och hon var dåligt trimmad, så det tar jag på mig. Nu letar vi fler utställningar. Letandet efter en hanne åt Isa pågår för fullt, och hon ska börja löpa när som helst. Så håll tummarna för att det går bra.

Måndag 20/8

Måndagen har kommit och det är tredje arbetsveckan på Drömfabriken som har anlänt. Jag trimmar Mili och Musse för fullt, inför utställningen i Gimo i september, då Marie B bussigt nog ska ta med hundarna och ställa ut dom, då jag jobbar helg. Och det är en massa hår som ska bort, då jag under sommaren har tappat greppet lite om pälsarna. Nåja, det är bara att jobba på. OCh jag väntar på nyheter om löpning för Isa, för jag funderar på att para henne på kommande löp, mest för att jag vill ha en labbe i huset själv. Så nu letar jag killar, och det är ju lite svårt, då jag inte har järnkoll på labbarna, men det finns ju som tur är kunniga människor att fråga. Vardagen gör sig lite påmind, och det känns kul att det ska bli en utställning för småskäggen, och jag väntar lite på nyheter från Skottland, och Fiona, om hur det blir med valpar hos kennel Afinmore. Så det är spännande saker på gång i denna sorgkantade höst också. Det är bra, tror jag, för livet går ju under alla omständigheter vidare, så jag försöker att gilla läget.

Lördag 4/8

Sedan senaste uppdateringen så har det hänt en del saker. Minnestunden för mamma var fin, om än lite ledsamt att man träffar släkten mest under sådana förhållanden. Sedan så har sötaste Zara fått somna in, så för stunden har jag ingen labrador hemma. Fina Isa bor hos Sanna Joben i Kallhäll, och har det hur bra som helst. Mili växer för fullt och är ett riktigt charmtroll, och nu när vardagen börjar rulla in så tänkte jag titta på lite utställningar till henne och finaste Musseman.

Söndag 15/07

Så närmar sig minnesträffen för lille Mor, som vi ska ha lördag 21/7. Det börjar landa lite sorgkanter, mitt i allt annat strul som rullar på, men vi hanterar det så gott det går. Jag Petter och Lena åkte ner till Simrishamn över en helg.

Tysklandfärjan

Vi tittade på lägenheter, åkte till Bordershopen och hade semester på en gång. Musseman fick vara kvar i Bro med Mita och Papi. Mili gick ju in i höglöpet, så det var nog bra. Hon flirtade för fullt med stora Gunnar, i brist på annat. Olycksfågeln Zara lyckades skära upp en trampdyna. Enda vattenpölen vid skateboardrampen bakom Backgatan i Simrishamn, där landade hon på en glasbit. Helt otroligt, och så hade stackaren jätteont i båda frambenen. Det har läkt ihop nu, så nu haltar hon som vanligt!? igen. Det är återbesök på Albano om några veckor. Jag och jyckarna är uppe hos pappa fortfarande, och vi får se hur han vill ha det framöver. Hundaktiviter är i övrigt lite lagda på hyllan, men jag hoppas på att komma igång i augusti. Vi missar SSPKs jubileumsutställning som är här i Bro. Rapporterna från Sanna och Isa har varit positiva, tack och lov, det har gått jättebra med hundarna. Nu hoppas vi på lite mer sol framöver.

Midsommardagen 120623

Vi firade midsommar hemma hos pappa, och vi hade ett ljus tänt för lille Mor. Det kändes fint att göra det för mamma, och vår skull.

Mili och Musse i solstolen på pappas balkong.

Musse och Mili

Det har varit en jobbig vecka, sedan budet om lilla mammas bortgång kom, och jag sitter här med pappa och fikar. Nästa vecka ska vi träffa Fonusfolket och så får vi se. Hundarna åkte med upp till Bro och jag har varit till Albano med Zara. Hon har mycket ont och haltar, men är svår att hålla lugn, även efter att vi tvingades sluta med smärtlindrande medicinen. Albanofolket tyckte vi skulle ge henne fyra veckor till, med rehabträning och vi var även till en sjukgymnast senare på dagen. Det är världens snällaste och galnaste hund, så vi kämpar på. Isa trivs jättebra hos Sanna och hennes familj. Däremot så har jag avbokat tiken Afinmore Adele, som skulle ha kommit till oss från Fiona i Skottland. Som läget är just nu kändes det omöjligt att klara av det. Tråkigt värre, det med. Mamma skulle ha fyllt 70 år i onsdags så det känns för tidigt, som det nog alltid gör.

Söndag 03/6

Vi älskar havet!

Gänget busar i hundbadet

Här kommer bilder från hundbadet i Simrishamn då vi var på väg till Stockholm för en utställningshelg

Bus i hundbadet

Grabbarna busar i backen! Fina Nitro från Ungern som åkte med hem till Riesenspass kennel

Musse och Nitro busar

Frida Tjernberg visar ArbaQ's Magnolia som blev Reserv Junior World Winner! Heja Maggie!

ArbaQ's Magnolia Reserv JWW

Jag med hundarna i våran promenadbacke.

Jag och gänget i alperna

Hundarna gillade snön, och busade glatt.

Gänget busar i backen

Värmen kom till WDS och det här är utsikten från vår promenadbacke, vårt hotell Neue Post!

Hotell Neue Post i Filzmoos

Här kommer lite bilder från resan till Österrike och WDS! Så här såg det ut från vårt hotell då vi kom fram på onsdagen.

Utsikten i Filzmoos

Sommardäck på bilen där våra sommarkläder var nerpackade!

Alputsikt i Filzmoos

Måndag 28/5

Så sitter jag på Backgatan i Simrishamn. Världsutställningen avklarad med efterföljande tripp till Stockholm, för utställning av Musse och Isa i Österbybruk och Vallentuna. Vallentuna hade fått något problem och hade inte skickat ut PM. Jag lämnade mina kvitton på laptopens skrivbord i Simrishamn, och kände att jag orkade inte med något strul eller tjafs om betalning. Jag lät helt enkelt bli att åka dit. Lördagens utställning var trevlig, och båda hundarna fick VG. Isa flyttade hem till sitt nya hem, om allt går som det ska. Sanna Joben och hennes man har redan två wachtelhundar som han jagar med, så Isa har hamnat i bra sällskap. Zara går ju på rehab, med ganska eländigt resultat, hon är ju en väldigt livlig hund som har varit svår, för att inte säga omöjlig att hålla lugn. Vi fortsätter att försöka här nere i Simrishamn. Fina Mili - Dog-othos Milonga - har ju också kommit, eller vi hämtade ju henne och några andra sötnosar i Salzburg och tog hem åt kennel Stommelyckans och Riesenspass. Mili sköter sig fint, och verkar hämta sig bra från en lång resa, och utställningen på söndagen, där hon vann sin valpklass! Mariel var snäll och visade henne, och Mili skötte sig jättefint! Mili är en pigg liten dam som gärna styr över labbetjejerna, och hon är inte helt överygad om att Killen katt hör hemma i vår flock. Det kommer att bli jättebra, men det tar ju sin lilla tid.

Måndag 30/4

Ännu en helg i hundens tecken har passerat. Det var SKK utställning i Västerås. Musse på lördag och Isa hade sin premiär på söndagen. Musse fick Excellent och kom tvåa i konkurrensen. Han skötte sig fint, och var så fint trimmad av Sofie Ekström, kennel Hilfies. Marie hade flera hundar med sig, och fina MiniMaksi Ostin hade hon avelsgrupp på. Det blev första pris med HP. På söndagen åkte Tarja K med, och det var trevligt. Att ställa en labrador som går in som nummer fyrtio i ringen, och dessutom inte badas eller föntorkas innan, är ganska slappt i förhållande till att ställa ut dvärgarna. Det är lika kul att ställa ut båda två, speciellt när det går bra, förstås. Isa som faktiskt hade premiär i utställningsringen skötte sig jättebra. hon fick Very Good för domare Moa Persson, och en bra kritik. Utmärkt typ med välmejslat tikhuvud och på minuskontot var det lite kort steg fram och hon önskade gladare svans. Isa har i motsats till glada Zara en lite tristare svans, vilket är lite konstigt då hon är en glad och sprallig tjej. Vi får öva på utställningsteknik och svansviftande. Hon var av naturliga skäl lite stressad på utställningen, men gjorde så gott hon kunde. Nedan en bild på Isa utanför utställningsområdet. De bilder vi tog inomhus blev ganska trista, så håll till godo med denna.

Isas första utställning

Söndag 22/4

Det har varit en riktigt hundig helg, och duktiga Isa har gjort MH. Den här gången hade jag ingen med mig som kunde filma, men det kommer ju att finnas offentligt på SKK hunddata så småningom. Senare på lördagen så träffade vi Sanna, som bor i Kallhäll, som eventuellt ska bli fodervärd åt Isa. Det var en trevlig tur och hundarna lekte jättefint. Idag träffades jag och Susanne med hundar för en träningspromenad, och det blev en bra träning. Vi körde lite närsök, och Isa fick en motivationssök. Hon sticker som en kanonkula ut för att hämta dummyn, det är jättkul att se. Det Isa behöver är naturligtvis mycket mer lydnad och stadga, men vi provade på litegrann. Innan vi drar iväg på våran roadtrip/utställningsturne så tänkte Susanne och jag att vi försöker att träffas för att träna lite jaktträning. Det är ju så roligt. Stackars Zara är ju satt på undantag så länge, vi väntar på försäkringsbolagets besked. Nu har jag bara tre veckor kvar på jobbet, och det känns konstigt. Nästa helg är det Isas utställningspremiär, då vi ska ställa ut i Västerås, för Moa Persson. Musse ska också ställas ut, så det blir en till rolig helg i hundarnas tecken.

Långfredag 6/4

Påsken är här med urtrist väder. Jag fick nya kort på Mili se nedan så gullig hon är.

Mili on the beachMili in sand

Nedräkningen fortsätter.

Tisdag 3/4

Det har varit ganska händelselöst sedan senaste uppdateringen, men jag har uppdaterat några sidor på min sajt, så då tänkte jag skriva en liten uppdatering här med. Zara mår bra, och är ganska uttråkad av att bara gå koppelrastas. Hittills har jag inte sett någon hälta, men det har ju bara gått några dagar på medicineringen, förstås. Jag har berättat för Zaras uppfödare om den här tråkiga händelseutvecklingen, och hon har erbjudit sig att hjälpa till med omplacering, om det skulle bli så, och varit stöttande i största allmänhet. Jag var välkommen över för att titta på hundarna hon hade hemma om jag ville. Om jag ville? jag skulle kunna flyga över på studs, om det inte hade varit för den här lilla saken som kallas arbete, haha. Men vi har pratat lite löst om att hitta en bra hanne i Skottland åt Isa, så vi får väl se. Jakten går vidare.

Söndag 1/4

Första veckan på jobb efter sjukskrivningen, och det gick bra. Kändes kul att vara tillbaka i selen, och mitt knä är bättre. Jag försöker att göra sjukgymnastiken, och har fått lite mera muskelövningar. Musse Pigg, som Vidar Bäckström döpte om honom till, har blivit trimmad hos och med Marie B. Nya bilder finns på hans sida. En fin kille. Så har vi varit till Lars Audell med Zara och det var väl inte helt kul. Hon visade sig ha en inflammation i armbågslederna, och medicineras nu med antiinflammatoriskt. Dessutom bara koppelrastning, vilket inte roar henne, och återbesök om inte hältan ger med sig. Det som inte är kul, bortsett från att hon har ont, är att risken för pålagringar är stora, så vi får väl se hur det går. En dag i taget. Det är ju omöjligt att säga varför hon har fått detta då flera faktorer kan påverka det. Jag borde ha stoppat buset bättre, hon har ju ingen respekt för tyngdlagen, att ramma en labradorhanne eller ett verandastaket är inte något att undvika, i hennes ögon. Och det är ju ett förhållningssätt som inte förändrar den aktuella situationen för Varken Zara eller mig, så det enda vi kan göra och gör är att följa doktorns ordination och vänta. Sedan så lyckades jag dra på mig fortkörningsböter helt i onödan, och det svider en smula, kan jag säga. Lärdomen att dra där, är att sluta stressa! Lättare sagt än gjort. Annars så hoppas jag på att IsaLisa har kommit med på ett MH på SolnaSundbybergs BK i april, sedan kommer utställningar, roadtrip till WDS, hem och mer utställningar och sedan flytt till Simrishamn. Gott och blandat alltså, livet går upp och det går ner.

Lördag 24/3

Har gått en månad nu, och mitt knä börjar kännas okej, vilket innebär att jag har fått börja cykla. Så skönt det känns och Musse och Isa ska börja få lite cykelträning. Sötnosen Zara får vänta tills i sommar med sådan motion. Nu leker hon och Isa ganska så hårdhänt och jag lyckas inte alltid stoppa Zaras hockeytacklingar på Isa, så håll tummarna för röngten i sommar. Äntligen ska jag försöka att börja med träning av tjejerna. Nu kan jag ta ut dom en och en, och inte vara så begränsad i mitt eget motionerande. Zara har ju haltat lite av och till, men hon har haft lite otur med trampdynorna, så nu håller jag tummarna för att hon ska få vara hel. Den hunden tror jag blir jättkul att träna med, för hon satsar fullt ut och har en jättebra attityd till livet i bådet stort och smått. Världsutställningen kryper närmare, och våran flytt till skåne med. Nu har jag anmält Musse och Isa till SKK i Västerås i april, och jag funderar på Österbybruk och Vallentuna. Det kommer att bli en hel del bilåkande i maj, och utställande, men det får lov att bli så. I sommar ska jag ju jobba inom LSS i simrishamns kommun, och jag har ingen aning om hur schemat kommer att se ut. Då har jag tänkt mig mycket strandpromenader och träning med tjejerna. Gärna lite sol och bad för egen del också. En härlig sommar att se fram emot. Nedan lite nya bilder på gänget! Zara och Isa med Musse lite bakom.

tjejerna på gång

Isa hoppar en stock!

Isa på språng

Musse är alldeles för lurvig, men en snygg spanare!

Musse spanar

Zara spanar!

Zara poserar

Min yngre syster Mita med tjejerna på vårpromenad!

Mita och tjejerna

Måndag 27/2

Det blev ingen utställning i helgen. Mitt nyopererade knä var inte riktigt med på noterna, så jag ställde in det. Och jag som hade ordnat med handler och allting. Det skulle ha blivit Isas utställningspremiär, men så kan det gå. Nu tittar jag på utställningar i april, och vill komma igång med jaktträning med tjejerna.Då jag inte bara hade skadad menisk utan även artros i knäet, så får jag nog räkna med lite längre tid för återhämtning än jag trodde. Läkaren manade till eftertänksamhet, så jag får planera lite på sikt, helt enkelt. Dagarna här efter operationen så har min syster och bror ställt upp som hundrastare, och jag har igår börjat ta lite korta promenader med gänget. Det är ganska trist att hålla sig stilla, men nog så behövligt skulle jag tro. så jag längtar efter våren med roliga träningar och kommande utställningar!

Tisdag 14/2

Promenad på vackra Sandhammaren

strandpromenad

så har en vecka gått, och jag har varit en sväng till Simrishamn med tjejerna. Musse fick vara hemma med mamma och pappa. Jag pratade med en tjej på kommunen om jobb, och Skåne kommer närmare. Vi bodde på Baskemölla vandrarhem, och tjejerna skötte sig jättefint. Det blev såklart också fika med Lisa och Karin, och en tur in till fina Ystad blev det också. Jag tog kort som en galning, och här nere får ni se några.

tjejerna på språng

Isa på stranden!

Isa on the beachIsa on the beach

Lite spontanapportering av tjejerna! Kolla in fisken i Zaras mun.

tjejerna apporterar fisk

Tjejbus på Sandhammaren

tjejbus på Sandhammaren

Tisdag 31/1

Andra passet för denna arbetsvecka är på ingång, och så härligt det är att dagarna blir ljusare och ljusare. Här är en skön bild från gårdagens promenad med jyckarna! och lilla syster yster Mita.

hundbus

Torsdag 26/1

Så nu ska vi till Österrike! Hundarna är anmälda till utställningen, och boende bokat. Det ska bli jättekul, och hundarna har fått sina pass, och rabiesvaccinering! Annars väntar vi på att förkylningen ska ge med sig, och våren ska komma, så vi kan komma igång med lite jaktträning. Söta Mili kommer till Österrike med systrarna från kennel Dogothos, så jag får vänta tills dess. Det hade varit kul att få hem henne tidigare, men så får det bli.Nu väntar vi!

Tjejerna kör konditionsträning!

tjejerna på G

Måndag 9/1

Så har första veckan på det nya året kommit och gått! Det har varit lite kallare denna vecka, och det är alltid trevligt med kyla så man slipper dessa blöta och smutsiga handdukar. Nu funderar jag på att anmäla hundarna till världsutställningen som i år går av stapeln i vackra Österrike, närmare bestämt Salzburg. Annars så är det lite skojiga grejor på gång, en avelskonferens och ett uppstartsmöte med SSRK i slutet av januari. Sedan ska Moa Persson hålla ett föredrag, och en inoff utställning som jag tänkte anmäla tjejerna till. Snart kommer ju jaktprovsaktiviteterna kommer ju igång snart, och det ska vi börja träna till. Alltså känner jag mig laddad inför det nya året, med mina tjejer och sötnosen Musse. Här är lite bilder från en av promenader på vackra Bro Hof.

tjejerna spanar

Min yngre syster Mita och lille Musse!

Mita och Musse