Torsdag 26 December

Valparna blir hela sju veckor idag, och LeNino ska bli Tyringevovve.

LeNino och Judith

När Judith och Börje var här och tittade så var gänget med oss i köket, och under tiden vi kollade in grabbarna, på köksbordet, så somnade tjejerna vid våra fötter. Helgulligt. Det har varit ett annat trevligt par här och tittat, så vi håller tummarna för att alla söta valpar ska få komma till bra hem. Jag skulle gärna behålla en tjej, men vi får se vad som händer.

Nedan bilderna på Musse och Mili på Knäbäckshusen.

Mili på språngMusse springer

Juldagen

Vi har ju finbesök från Bro, lillebror Petter med flickvän Lena är här över julveckan, och det är jättemysigt. Valparna är det full rulle på, och det är för kul när gänget är utsläppta ur sitt rum. LaNitra, som jag ju trodde var en kille först, är en liten morrhoppa, och hon har inte bara pappas svans, utan även hans humör, vad det verkar. Efter en stunds rejsande och smygande på varandra, med lite brottning så slocknar valparna i hundbäddarna i vardagsrummet, eller i det rum vi befinner oss i. Mamma Mili låter inte valparna tutta så mycket längre, och jag har dragit ner på maten ganska kraftigt för henne.

Onsdag 18 December

Det händer saker här på Simrisvägen. Valparna växer och växer, och har blivit så stadiga nu, och har jättekul när dem får vara ute ur valprummet. Och så ska Akira flytta, hon ska bli Stockholmare. Det är en trevlig familj som ska ha henne på prov en tid, och även om det blir tomt, så känns det bra att hon får bli ensamhund. Hon älskar ju uppmärksamhet så jag tror det blir bra. Jag tog poseringsbilder på valparna, eller rättare sagt jag försökte ställa upp de små liven medan Lisa tog kort. det behövs lite redigering, sedan kommer det ut på nätet.

Fredag 13 December

Idag har jag varit lite produktiv, valparna har blivit avmaskade, kloklippta och fått halsband på. Den lilla valpen som har fått pappa Musses svans, och temperament har ju jag kallat Nikolai, men idag visade det sig att det är ju en av tikarna. Vilket visar på hur bra min koll är, haha. Hon är störtsöt, liksom övriga gänget, och nu har dom fått smak på att vara lössläppta, klockan 04 på morgonen sätter Valpkören igång, vilket ju väcker mig och så är dagen igång. Klart att vi allihopa går och knoppar igen, men det är lite roligt hur det kan bli. Nu får gänget valpfoder, vilket inte är fullt så smakligt som köttfärsen, men de små sötnosarna petar i sig med lite olika nivåer av glupskhet. Jag har uppdaterat annonsen på Blocket, och lagt ut Akira till försäljning. Det känns som om det är bättre att hon får ett nytt hem så snabbt det går, av olika orsaker. Jag tog ju in henne för att ta valpar, och såklart ha kul och tävla med, men då det blev så ledsamt att hon fick ta bort sin livmoder, har jag valt att göra så här. Blir hon kvar i cirkus Nicolaizen länge till fäster man sig bara mer och mer vid henne. Så även på Vovve.net har jag lagt ut annons på valparna och henne. Och jag har skickat omplaceringsmail till Labbeklubben. Akira har fått sina armbågar och höfter kollade, med fint resultat, B på höfter och 0 på armbågarna. Och så är det Lucia idag, med nedräkning till Doppareda'n, och så kommer lillebror Petter med flickvän Lena ner i några dagar över julen, vilket kommer att bli mysigt.

Valplivet kan vara hårt ibland!

Valpliv

Nanny Akira kollar in småttingarna

Nanny Akira

Onsdag 11 December

Imorgon blir valparna 5 veckor gamla, och nu har gänget blivit jättestadiga, och fått komma ut i hallen och köket, och såklart bajsa på dörrmattan. Nåja, lite skit får man ju tåla. De växer och är lite olika fortfarande, men det är inte helt lätt att se skillnad ändå, så imorgon när jag ska väga pojkarna och flickorna så ska dem få halsband på sig. Det är också dags att avmaska mamma Mili och bejbisarna. Jag har förarbetat skoluppdragen så jag ligger bra till nu över jul, och kommer att ha tid till att busa med valparna. Jag hade tänkt mig att det ska bli lite uteträning så småningom, och jag hoppas på lite bättre väder, inte så blött som vi har haft det härnere. Och Akira har röngtat höfter och armbågar, med bra besked, hon har B på höfter och 0 på armbågarna. Det är kul, och nu ska jag börja jobba lite på att placera om henne. Det är ju en toppentrevlig tik som har mycket will to please, så det borde gå bra. Och snart är det Lucia.

Valparna diggar köttfärs

Matdags för valparna

Onsdag 4 December

Fyra veckor på torsdag denna vecka, och så söta LN1 har blivit. Det ser för gulligt ut när valparna försöker att busa med varandra. Och en av tikarna, som jag tror ska heta LaNinja skäller och morrar åt de andra. Och Mili blir bekymrad, eller hungrig, när jag ger valparna köttfärs. Och Akira är jättenyfiken medan pappa Musse är mer avvaktande. Snart nog kommer nog Akira få vara lite Nanny åt valparna, och när gänget är stadigare på benen ska jag släppa ut dem i hall och kök. Efter 4veckorsdagen ska vi släppa in tvåbenta besökare.

Tisdag 26 November

Snart blir valparna tre veckor och de har öppnat ögonen nu och har börjat bli stadiga i kroppen. Jag har klippt klorna på gänget för första gången, och denna vecka är det avmaskning för småsnuttarna. Mili sköter sig fint, och gänget växer så det knakar, och till helgen ska det bli lite nötfärs till sötnosarna. Akira är nyfiken på de små liven, och Mili har blivit lite mindre på hugget, så snart kommer nog Musse och Akira få hälsa på sina små kompisar. Imorgon ska jag skicka in registreringsanmälan av gänget. Akira har hämtat sig finfint från operationen och är tillbaka på banan igen, och idag promenerade vi vid fina Bäckhalladalen, ett av Simrishamns fina reservatområden.Nedan bilder på Musse och Akira.

Musse spanar

Akira spanar

Torsdag 14 November

Valparna växer och nu börjar man se att det snart ska öppnas ögon, idag blir ju gänget 7 dagar, alltså en hel vecka gamla. Söta mamma Mili fick åka till kliniken igår, där hon fick en spruta kalk och sockervatten, hon blev snabbt alldeles hängig, efter att ha kräkt upp morgonmaten hemma, men efter lite kalk intravenöst så piggade hon på sig. Så länge hon ammar ska hon få extra kalk, och mycket mat såklart. Det är så mysigt att studera valparna, man ser från dag till dag att det händer saker, och jag får lägga band på mig för att inte pilla på valparna mest hela tiden. De behöver sin mat och sömn, det blir snart nog tid till bus. De andra hundarna är nyfikna på de små pipande grejerna i hundrummet.

Söndag 10 November

Trista nyheter från valplådan. Den första killen ut har somnat in. Han var också minst av gänget, och utan svans. Det gick så fort med Milis valpning, att jag först missade att stackarn inte hade något bajshål, och han verkade pigg först, och jobbade på i mjölkbaren, men det visade sig inte hålla.Lite ledsamt, men tursamt nog har hon sex pigga krabater kvar, och de verkar må hur bra som helst. Trots att det måste ha varit en omtumlande upplevelse för Mili så tar hon hand om bebisarna bra. Jag är säkert där och pillar lite för ofta, men hon är så snäll och säger ingenting. När valparna sover och hon vill gå ut så bäddar hon in de små i fällen i valplådan, hur gulligt som helst. Alla valpar har gått upp i vikt, två var stora vid födseln, så vi får väl se var det slutar. Det föll sig bra med att jag har en ledig period nu, och kan vaka över Mili och hennes gulliga bebisar. Hasse har varit hundmotionerare och tagit med Musse och Akira, nu när hon har blivit sitt spralliga jag igen, behöver ju hon lite motion. hon är konfunderad inför det här med valpningen och vad det är för små pipisar som finns i hundrummet. Om ett par veckor när Mili visar att det är okej ska Musse och Akira få hälsa på de små liven.

Fredag 8 November

Så har vi valpar! Mili har fått sin första kull, och det blev fyra killar och tre tjejer. Den första som föddes kom utan svans, och det var den minsta hannen, men han är lika pigg som de övriga, så vi får hålla tummarna för att det ska gå bra. Mili skötte sig jättefint och de små liven äter och kravlar runt i lådan. Så kul, och Musse och Akira är ganska undrande, men Mili kommer att tala om när hon är redo att släppa in dem. Så nu vaktar jag valparna och Mili, men hittills så har allt gått bra.

Fredag 1 november

Så har vi kommit till november, och det har hänt en jättetråkig sak med Akira. Hon blev dålig i förra veckan, och när veterinär Collins undersökte henne, och tog prover, så visade det på inflammerad livmoder, på en elvamånaders sprallskalle, vilket kändes ledsamt. Veterinären rekommenderade operation så hon opererades dagen efter, vilket jag tror nog var tur, för på bara tre dagar hade hon blivit så dålig. Nu är hon hemma och pigg som tusan, och ogillar koppelrastningen. Vi ska ta stygnen i början på nästa vecka, och det verkar läka bra. Mili blir tjockare och tjockare, så jag börjar nästan känna mig orolig, då jag jobbar inatt och måndag dag, för jag vill ju verkligen inte missa valpningen. Det är livat i Bulan, det kan jag säga, och det är så mysigt att känna. Det är bara att vänta och hålla tummarna!

Söndag 20 Oktober

Idag har jag roliga nyheter på hundfronten. Vi var till Borrbykliniken och veterinär Collins ultraljudade Mili, och det var som vi trodde, hon har småttingar på tillväxt, och veterinär Collins tyckte det så ut att vara minst fem, och det vore väl en fint antal. Dock så får vi säkert se när mamma Mili behagar låta dessa små liv titta ut. Hon går under arbetsnamnet Mili Bula nu för magen har vuxit som bara den. Det är ju ett par veckors väntan kvar, så vi väntar. Idag så skulle kära lilla Papi ha blivit 71 år. Grattis lilla Papi.

Måndag 7 Oktober

En ny vecka har landat och hösten är verkligen här, även om det är härliga dagar så kryper kylan närmare på kvällen. Mili blir fylligare för varje dag känns det som, och igår upptäckte jag att hon har fått större juver och rosa nipplar, så frågan är nog om vi behöver göra ultraljud nästa vecka. Det återstår att se. Annars så försöker jag planera runt Isas nästa löp och hur hon ska komma ner hit. Jag hade ju tänkt åka upp till utställningen i Älvsjö, men det krockar med jobb och valpar, så jag försöker att lösa det på något annat bra sätt. Isa ska ju paras med fina TomTom igen, och nu ska jag försöka att pricka in rätt dagar.Musseman kanske åker upp till Stockholm på egen tass för utställning, vi får se. Bevakning av Milis gulliga mage fortsätter.

Fredag 4 Oktober

Dagarna trillar på, och Mili verkar vara lika dräktig som senaste uppdateringen, hon har slutat att leka och vill mest gosa med mig, eller äta och sova. Den 14 oktober kan jag göra ett ultraljud, om jag vill. Det är jättespännande och jag hoppas så att det ska bli valpar. Akira ska ju snart börja löpa och är lite fnattigare än vanligt.Skolan har börjat för mig, och det känns kul att studera igen. Nedan några bilder från en av våra strandpromenader, på härliga Knäbäckshusen.

Musse springer för allt vad tygen håller!

Musse och havet

En huvudstudie på söta Mili.

Mili spanar

Akira och Gunnar älskar havet!

Akira och Gunnar badar

Fredag 20 September

Det har bara gått, noga räknat åtta dagar, sedan sista parningen, och jag försöker se om Mili visar upp några symptom på att vara dräktig. Naturligtvis så ser jag ju massa sådana, så det är bäst att jag väntar med att säga något, då det lika gärna kan vara jag som ser det jag vill se. Tiden går, som kära lilla Papi alltid brukade säga, och det kommer ju att visa sig. Denna vecka har varit rätt så lugn och skön, med bara två arbetspass, det andra och sista för denna vecka inatt. Mili har blivit av med lite päls, och idag ska jag börja på Musseman, som har det jobbigt nu igen, då lilla fröken Akira verkar vara på gång med sitt första löp. Nästa vecka ska jag få min studieplan, och sedan kör väl skolan igång. Det är ju en webbaserad utbildning, så jag kommer att läsa hemifrån, vilket ju är bra, OM det nu blir valpar. Håll tummarna allihopa.

Söndag 15 September

Nu håller jag tummarna för att det blir valpar. Mili och Musse har blivit parade, faktiskt så fick dom till det sju gånger på raken, så det borde ha gjort susen. Vår lilla utställningsturne avslutades idag på fina Sofiero slottspark, tyvärr i trist höstregn, men småskäggen skötte sig fint. Musse fick Excellent och Mili VG. Nu har Mili och Musse parats, så vi hoppas på valpar i början av november. Nästa utställning blir eventuellt i början på november, Växjö, och så blir det SKK i december, då jag ska hämta ner ISaflickan.

Tisdag 3 September

Idag åkte vi till kliniken i Löberöd, och veterinär Ida Möller kollade småskäggens ögon. Musse fick Utan Anmärkning och Mili hade Distichialis vilket är ögonfransar som växer ner istället för upp. Hon har inga bekymmer av detta, och hon har ingen anmärkning angående PRA, så det är skönt. Mili kommer att paras med hannar som är UA på ögonen.

Måndag 12 augusti

Så har augusti anlänt med lite kyligare vindar och mörka kvällar. Vi var i fina Ronneby Brunnspark och Musse fick EXCELLENT och CK, vilket var roligt. Mili fick också EXCELLENT och CK med reservcert. Det var bra väder, lite blandad kompott, och en fin utställningsplats med bra resultat för de duktiga småskäggen. Dit åker vi gärna igen. Akirabusan växer och växer, och ska ställas ut på Solvalla den 1:a September, tillsammans med småskäggen. Snart börjar skolan för mig också, så det kommer att bli fullt upp. Skojiga tider väntar.

Torsdag 18 juli

Livet går ju vidare som bekant, och vi hade ju utställningen i Tvååker planerad sedan en tid. Det var toppenfint väder, och en massa fina hundar och trevliga personer. Lisa visade Akira, då det krockade i ringarna, och det gick fint för tjejerna. Akira kom på andra plats i sin valpklass. Musse och Mili fick VG av domare Petter Foodstad, men skötte sig fint i och utanför ringen. Söndagens utställning bjöd på riktigt sommarväder, och jag visade lilla Akira själv, och hon kom på tredje plats. Musse fick VG även denna dag, men Mili fick Excellent med CK, och hon kom på andra plats i unghundskonkurrensen, vilket var jättekul. Nu har vi Ronneby i augusti, sedan Öland i september, så det är bara att jobba på med trimningen.

Torsdag 11 juli

Livet som skåning är händelserikt, måste jag säga. Lilla Papi har lämnat oss, och han var dåligt sista veckorna, även om det var en chock när läkaren ringde från CSK. Han blev hastigt dålig på onsdagen 10 juli, och hans hjärta slutade slå kort efter att han kom in. Han ska vila i minneslunden i Bro, där mamma och farmor finns. Vi ska ha en minnesstund för honom i slutet av augusti. Vila i Frid älskade pappa.

Måndag 10 juni

Nu har vi flyttat till fina Simrishamn. Hundarna trivs, och jag har ett litet hundrum nu, vilket känns kul. Alla hundarna är anmälda till Tvååker, och vi kommer att bo en natt på hotell. Det ska bli jättekul, och jag har trimmat på Musse och Mili. Självklart behövs det mycket mer jobb, men vi ligger lite bättre i fas nu, känns det som. Deras pälsar är lite olika till karaktären, vilket innebär att det är olika mycket jobb på deras små kroppar.Som tur är har Akira inte så jobbig pälsvård. Hon växer och ser finfin ut nu, min lilla skotska karamell. Isa är inne på en veckas löp, cirka, så det kan ju bli en kull till nästa vår, om allt går enligt planen. Hon är med Sanna på jobbet, och sköter sig fint.

Tisdag 7 Maj

Akiras första utställning har kommit och gått, och det var på fina Trollenäs slott som LRK Skåne hade utställning och Working Test. Akira var också iväg själv för första gången, ja undantaget flygresan hem från Skottland, och sedan att komma till ett ställe med massa hundar och människor, det är ju påfrestande för vem som helst, men Akira skötte sig jättefint, och domaren Elizabeth A Amundsen gav henne en fin kritik, och hon vann sin klass och slutade sedan som BIS2 valp, och det var jättekul. Vädret var helt underbart också, så vi var nöjda och glada när vi åkte hemåt. Akira var nog rätt slut också, men det var nyttig träning. Nedan är Akira med vinstrosetter och den gulliga Piggyleksaken hon vann.

Akiras utställningspremiär

Torsdag 2 Maj

Idag så har jag börjat att packa, och kasta lite bokhyllor. Det är ju tre veckor kvar till flytten, ungefär, och tiden går ju som bekant ganska fort. Det är lite tomt utan energisprutan Isa, även om det är skönt på sitt sätt. Mili och Akira röjer ju rätt så bra på egen hand, och nu nalkas lite utställningar, och jag försöker att trimma ikapp. En sak, bland många, som är så skönt med labradorer är ju att det inte är så mycket pälsvård. Eftersom vi nu har skjutit upp Isas kull funderar jag på att para Mili. Jag ska fundera på lämplig fästman åt henne. Här kommer några fler strandbilder på mina älsklingar.

Labrador plus havet är lika med lycka!Se nedan.

Gunnar och havet

Mili vässar mot en stor sten i vattenbrynet.

Mili och havet

Fina Isa

Isa på stranden

Måndag 29 April

Nu är det nedräkning till Akiras första utställning, och det ska bli roligt. Håll tummarna för fint väder. Idag har också lilla Papi fått komma hem, efter en lång sjukhusvistelse. Det är bara lite mer än tre veckor kvar till flytt för oss, och vi försöker att njuta av att bo så här mysigt. Det kommer att bli bra, kanske bättre på flera sätt, men ändå. Och Mili och Musse ska ställas ut om tre veckor, och jag är som vanligt efter med trimningen, men har trimmat lite ikväll, och får försöka att jobba på med detta. Här är tjejerna på stranden. Nedan Isa.

Isa

Nedan Akira på väg ut i vattnet för sitt första havsbad.

Akira

Akira

Torsdag 24 April

Snön är nästan borta, vi har bara lite kvar i backen mot bäcken bakom huset. Akira vääxer så att det knakar och är en kul liten tjej. Isa har fått åka hem till Sanna igen, och jag väntar med att ta valpar till längre fram. Det blir ju flytt till Simrishamn om några veckor och vi vet ju inte hur Papi kommer att må, så det kändes bättre att skjuta upp den kullen. En fundering är att para lilla Spruttifx, alltså Mili, men vi får se. Annars så kommer det snart utställningar för hela gänget, och det ska bli kul. Akira ska ställas på LRF Skånes utställning på Trollenäs slott, och då kan hon och jag se och lära på WTdeltagarna. Musse och Mili ska ställas på SKK och SSPK 18/19 maj.

Labbar

Tisdag 9 April

Solen vinner äntligen mark, och snön försvinner så sakteliga från Nötebo. Akira växer och växer, och är en riktigt rolig liten tjej. Vi väntar på hennes exportstamtavla för att kunna registrera henne i SKK. Jag har redan hittat en utställning i början av maj. Det är LRK Skåne som anordnar en kombinerad utställning och Working Test. Lilla Akira går ju i valpklass så hon får vänta lite med WT. Kul att titta på ändå, så jag håller tummarna för att jag hinner registrera henne. Isa har inte börjat att löpa ännu, men det kan inte vara så långt bort. Musseman börjar att bli lite mer intresserad av henne, så jag väntar och kollar. Nedan en bild på Isa i marsvädret vi har haft.

Isa

Måndag 18 Mars

Sedan senaste uppdateringen har det hänt massor. AFINMORE AKIRA har flyttat hit, en läcker labbetjej från Fiona Maclean i Skottland. Isa närmar sig att börja löpa, så jag väntar och kollar. Den här gången hoppas vi på att det fungerar. Isa ska paras med fina Tomtom igen, så håll tummarna för att det fungerar. Sedan så ska Nötebo säljas, vilket gör att jag har letat hus att köpa, men inte hittat något bra, så det blir förmodligen flytt in till Simrishamn. Då mitt arbete är i Simrishamn passar det ganska bra ändå. Allra helst skulle jag ha velat köpa Nötebo själv, men det är lite för mycket pengar för mig i nuläget. Dessutom så har lilla Papi fått vätska i buken igen, med allt vad det kan innebära, så han är på sjukhus sedan några dagar. Vi väntar på provsvar nu, och kan inget göra. Snöstormar har kommit och gått känns det som, och nu är en rackare på ingång i dagarna. så jag hoppas att det är kung Bores sista muskelflexande innan fröken Vår gör entre. Akira ska få en egen sida, såklart, och jag ska försöka att fixa det så fort som möjligt.

Tisdag 8 Januari

Så kommer årets första inlägg! Dåligt med uppdateringar kan man tycka, och jag ska försöka att bättra mig. Denna vecka kommer jag att börja att jobba, vilket känns jättebra. Snön, liksom julen, har kommit och gått. Nu är det barmark med plusgrader, vilket är trist på sitt sätt, men bra på andra. Det är inte mycket man kan göra åt vädret förutom att gilla läget, och klä sig därefter. Småskäggen har blivit lite trimmade, och jag funderar på utställningar. Under tiden så har vi promenerat på härliga Haväng som bilderna kommer ifrån. Hundarna har jättekul, och vi trivs så fint härnere. Ljuset är ju på väg, och vi väntar på att Isaflickan ska börja löpa igen. Håll till godo med bilderna från årets första solskenspromenad.

Musse och Mili vid Haväng

Mili älskar att busa med labbarna.Nedan är hon och Isa i full fart.

Mili

Mili med vinden i skägget!

Mili