Söndag 28 December

Idag har vi haft en liten efterJulfika, och Flisa, Ninja och Nellie med familjer kom hit, och så var ju Papi Musse och Big G här så klart. Och Hasse och Lisa.vi har ju fått en köldknäpp, som tydligen inte tänker stanna. Till Nyår ska det vara plus igen. Söta Princess Mili är dräktig, och valpningen blir runt den 17 januari. Nedan en bild på söta Ninja och Flisa i kökssoffan.

Flisa och Ninja

Nedan en bild på lilla familjen, mamma Mili, Flisabebis och Papi Musse. Vi är hos Kerstin i Ystad.

Mili, Flisa och Musse

Såklart vi ska ha med en bild på fina Nellie, som är så lik mamma Isa.

Nellie

Tisdag 18 November

Imorse så blev Spruttfixen Mili parad med fina Tyson, det blev en hastig ändring i planerna, och nu håller vi tummarna för valpar. Stackars Nova har fått somna in, hon har ju haltat av och till sedan augusti, och röngten i måndags visade på förändringar i armbågsleden, alltså OCD. Jättetrist, och jag hoppas verkligen att resterande treklöver är fria. Min fina, fina Pralin, och nu får jag fundera ordentligt på vilken hanne jag ska använda till nästa kull.

Fredag 7 November

Idag fyller Mili och Musses bebisar ett år! Hurra, hurra! Och så har jag varit upp en sväng till stockholm, med Musseman, som har romantiska uppdrag, och vi håller tummarna för att det ska gå vägen. Mussemannen kamperar med systerYster Mita, och bor nära grabben Ozzy, så det blir nog bra. Och så har jag fått uppdateringar från team Akira, som nu är assistanshund under utbildning, och jag hoppas att Carina skickar en bild på fina Akiratjejen. Och så bra jobbat av familjen Sjögren, och fina Akira. Milifröken har börjat att löpa nu, så nu ska det väl bli valpar. Vi har en annan moatje åt Mili nu, hos kennel Riesenspass, och det är Nicke, Dr Dolittle from Dolina Rivendell, som är DKJV-14 och DKV-14. Han är inte bara snygg, utan en glad och charmig kille från Polen. Nästa utställning är Stockholmsmässan, och det blir Papi Musse och fröken FinFlisa.

Måndag 3 Novemer

Nedan några bilder på från Danmarksutställningen: Fina Flisa i utställningsringen. Kortet taget av Charlotta Bergqvist, kennel Riesenspass.

Flisa i Danmark

Mera Flisa

Flisa på hotellet

Här en liten bild från frukosten på Scandic hotell

Dansk hotellfrukost

Här kommer en uppdatering, man kan tro att ingenting händer, eftersom jag har varit dålig på att uppdatera hemsidan. Men livet rullar ju på som ni vet, och vi har varit på utställning i Danmark vid två tillfällen, och nu i helgen så var vi i Herning, på Danska Kennelklubbens fina utställning. Och på lördagen dömde Gunnar Nymann, en dansk domare, och då fick Flisa Exellent med CK, och blev 4 Bästa tik. Musseman fick Very Good, och hundarna skötte sig jättefint. Vi bodde på ett trevligt Scandichotell i Silkeborg. Söndagens utställning dömdes av Ann Cuthbert, från Irland. Och fina fröken Flisa blev bästa juniortik, och det innebär en vinnartitel, Dansk Juniorvinnare -14,och sedan i Bästa tikklassen blev hon 2:a och fick reservCertet. Det var jättekul, och nu är det Stockholmsmässan nästa gång, i Luciahelgen. Musse och Flisa är anmälda dit. På parningsfronten väntar jag på att prinsessan Mili ska börja löpa, och nu ska vi para med Charlotta Bergqvist polska hanne, som är jättefin och trevlig. Han blev DJV och så BIR i söndags i Herning. Så håll tummarna för denna spännade kombination. Novan får vänta till nästa vår, då hon blir junior i december, och såklart de andra Knubbisarna. Nellie ska till Malmö, en valputställning, i helgen, så jag håller tummarna för tjejerna.

Tisdag 7 Oktober

Nu sitter jag i vårt lilla hus i Östra Vemmerlöv och det känns skönt, om än konstigt, men nu så har vi iallafall flyttat. Det är ju städning kvar på lägenheten, men det jobbar vi av i lagom takt. Musse och Mili har varit iväg och fått sina ögon kollade, då det har gått ett år sedan sist. Musseman kan ha lite romantik inplanerat i december, så håll tummarna. Miliskrutt ska ju paras på kommande löp, med fina Athos hos Charlotta Bergqvist, så håll tummarna där med. Akira har gjort BPH med utökade test för blivande assistanshundar, och det gick jättebra. Carina ska skicka lite bilder, så det kommer mera. Nova växer som tusan, och nästa utställning är LRK Skånes inofficiella. Det blir Danmark i helgen, med Musse och Flisa, och det ska bli jättekul. Det är ett gammalt hus, och trädgården har fått bli lite vildvuxen, i mitt tycke, men det håller vi på att åtgärda, och Musseman håller skarp utkik efter gnagare. Kommer att bli spännande att se hur vintern kommer att bli härute.Se så gulligt hus.

Mitt hus

Torsdag 18 September

Nu är det bara några dagar kvar till vi får tillträde till mitt hus. Som jag längtar. Jag har varit uppe en tur till Stockholm en vecka, och då passade jag på att trimma lite på fina Ozzykillen, som är en glad kis. Nu är jag hemma igen, och det rullar på med skola, hundar och livet i stort. Småskäggisarna har blivit anmälda till Danmark i oktober, och det ska bli jättekul. Fina Flisa hälsade jag på idag, och hon har just löpt klart. Flisa och hennes kullsyskon blir ju faktiskt snart ett år gamla. Nästa vecka ska jag trimma Svante energikillen, vi ska bara komma överens om någon tid som passar. Nova har en utställning på gång i Veberöd, den 28 september, och hon börjar ju snart att bli ett utställningsproffs. Just nu är hon inne i något ryck av myror i hela kroppen, det är bus i både kropp och knopp. Fröken Mili ska börja löpa i början av oktober, jag vet inte var jag fick december ifrån, men det blev lite uppdatering i romansplanerandet, och vi ska prova med fina Athos igen, men denna gång inte vara så tidiga. Isaflickan löper nu, och hon borde löpa någon gång i mars/april nästa vår, och då har vi tänkt oss lite romantik då med. Det blev ju lite ändring av planer, på grund av tråkigheterna, pch det är bara att hålla tummarna för det blir bra ledresultat på labbegänget. Fina Afinmore Akira ska göra BPH imorgon, och det kommer bilder därifrån. Akira har blivit en stor fin tjej, och sköter sig finfint, så vi håller tummarna.

Måndag 1 September

I helgen var det utställning på Skurups BK, och vi hade en så trevlig dag. Det var fyra LOS NEGROS hundar anmälda.LaNinja, LaNadia, LaNelia och LaNova. Jenny och Jenny skötte sig finfint som handlers och Molly och Nellie med. Labbetjejerna fick HP, med fin kritik, och nedan är lite bilder som Tobbe tog när vi var inne i ringen.Nedan Nellie på språng.

Nellie i ringen

Jenny och Molly i ringen.

Molly i ringen

Här är en skön bild på Nellie.

Nellie

Söta LaNinja, som hade utställningsdebut, men tyvärr inte riktigt gillade domaren, så hon blev utan HP, men fick fin kritik. Jonas och Lisa tränar vidare, och vi tar nya tag. Här är en bild, som husse Jonas tog inne i ringen.

Ninja i ringen

Här är en bild på fröken innan vi äntrade ringen.

Ninja på trimbordet

Fredag 28 Augusti

Utställning i helgen igen, denna gång på Skurups BK, och då kommer också Nellie, och förhoppningsvis Molly dit. Nova är också anmäld, och det ska bli kul. Nova skötte sig jättefint på sin utställningspremiär, och fick fin kritik. Hon blev BIRvalp, och i BISvalp-finalen så åkte vi ut i andra gallringen, men det var jättekul att det gick så bra. Och så fick vi se massa fina dobermanns, vilket inte var i går. Och utställningen var i Degeberga stugby, ett jättetrevligt ställe. vi längtar till vårt fina hus i Östra Vemmerlöv, och det är tillträde 1/10, men jag ska försöka att få komma till lite tidigare. Hasse och Big G ska flytta med oss dit, och sorgligt nog har ju Maltepalt fått somna in, han hade så ont av sin OCD, och sedan vilda Zaras katastrofala operation, och rehab, kändes det mer rätt att han får somna in. Försäkringsbolaget kallar det utvecklingsrubbning, och det är inget dolt fel, och inte heller helt klarlagt varför hundar får det. Det är troligen miljö, arv och foder. Nova röntgades igår, och det ser bra ut, så vi ska hålla henne i fin form, och lagom tung, så borde det gå bra. Bara att vänta och se. Mili ska vi prova att para igen, och jag gillar Athos, Savali Never say never, så vi tar nog honom igen. Och Isaflickan ska vi para på nästa löp, så hinner förhoppningsvis Los Knubbos bli röngtade.

Fredag 22 Augusti

Det är full rulle på sina håll, med tråkiga nyheter likväl som roliga. Något som är ledsamt värre, är att spralliga Maltepalten har blivit röngtad på grund av hälta, och det har visat sig vara OCD, något som storväxta raser kan drabbas av, och man vet egentligen inte varför, så jag håller såklart tummar och tår för att resten av de inte så knubbiga LOS KNUBBOS ska få vara friska. Sedan så har Spruttifixen Mili blivit ultraljudad, och det visade sig vara tomt därinne, så det blir inga valpar på LOS NEGROS kennel i september, vilket ju är tråkigt, men då vi ska flytta till hus i Östra Vemmerlöv i oktober så passar det ju bättre, på sätt och vis, men det kan ju bli krock med Isaflickans kommande löp och förhoppningsvis lyckade parning. Det lär ju visa sig, och jag ska försöka att uppdatera sidan bra, så håll utkik. Nu är det snart dags för Novas premiär i utställningsringarna, tillsammans med syrrorna Molly och Nellie, vilket sker på Skurups Bk den 30/8. Då kommer fräsiga LaNinja att ställas ut också, så det blir några LOS NEGROS hundar i ringarna.

Lördag 16 Augusti

Här kommer lite bilder tagna av Charlotta Bergqvist, kennel Riesenspass, på hundarna.

Nedan en bild på Flisan, vid huset vi hyrde.

Flisa i Finland

Nedan Mussemannen.

Musse i Finland

Så har vi fina Malbec som Flisa diggade skarpt. Han fick Excellent på utställningen, men oplacerad i konkurrensen.

Malbec och Flisa på WDS

Lite bus har det nog hunnits med,här är Flis och Malbec på språng.

Flisa och Malbecbus

Så har vi varit iväg till WDS och haft jättekul, hundarna fick VG, men fin kritik, och det är bara att ladda om. Det är så otroligt mycket folk på en hundutställning av den magnituden, och hundar såklart, men det är kul att ha varit med. Dog-othostjejerna hade hyrt ett hus, som låg mellan Helsingfors och Åbo så vi fick ju åka lite bil, men då såg vi lite av Finland och det var kul. En dag så turistade vi i fina Helsingfors, vilket var dagen efter utställningen. Mariel hjälpte mig att trimma på Musse och Flisan, och jag fick lite tips inför kommande utställningar. När tjejerna kom så hade de med sig tre valpar, och tre vuxna hundar, men till Finland åkte två vuxna hundar, och en av dessa stannade kvar i Finland, hos sin nya ägare. En av de gulliga valparna flyttade till Finland, men åkte med andra personer dit, då vi hade våran kvot fylld. Man fick nämligen bara ha två hundar per hytt, på Silja Galaxy, och det kan jag tycka räckte rätt så bra. Det som är närmast nu är faktiskt Milis valpar, och hon är inte så jättetjock, men jag tycker nog att hon verkar vara dräktig, och det kan ju vara få bebisar, så vi kör på att det blir valpar. Flisan som skötte sig finfint på utställningen, och resan i övrigt har lite semester nu, jag ska titta på utställningar till i höst, och så kanske brorsan Ozzy ska komma ut på utställning, bara vi får ordning på hans päls.

Torsdag 31 Juli

WDS och vår Finlandsresa närmar sig med stormsteg, men jag har hunnit med en roadtrip till Stockholm, och fått hem Gunnar, tack Nettan E, Fiskja Bondens kennel, för att hjälp. Nu hoppas vi på fina Gunnarbebisar. Trimmat på glada Ozzy har jag också gjort, och han har mycket päls, med häftiga benhår. Se nedan.

Ozzy innan trim

Lite skillnad efter trimning, även om det behövs mer trimmande på fina killen.

Ozzy efter trim

Sprallisen Nellie med matte Jenny har varit här, och vi försökte att få de tre små labbisarna att posera fint. Se själva.

Labbisarna poserar

Labbisarna poserar

Vi var förbi Mönsterås och familjen Augustsson och hälsade på Nemo. Nova och han busade som tusan, och Nemo gillade farbror Gunnar. En blöt labbe är en glad labbe. Se bilderna nedan.

Roadtrip

Roadtrip

Roadtrip

Roadtrip

Roadtrip

Tisdag 22 Juli

Molly från Lomma har skickat några fina bilder, och diggar sommaren labbestajl.

Molly spanar

Barnpool är skönt!

Molly badar

Molly hjälper till med trädgårdsarbete också, mest som röjsåg kan jag tro!

Molly trädgårdsmästare

Snart kommer fina Gunnar hem, efter en Norrlandsturne, som förhoppningsvis ska resultera i valpar i slutet av semptember, så jag håller tummarna där också. Vilken sommar det har varit hittills, härligt hett, och så Milibebisar på G, vi vet ju inte helt säkert, men Kerstin tycker att hon visar tecken på det, och så ska vi snart åka till Helsingfors och WDS, vilket står för World Dog Show, och det är fina Flisa och farsan Musse som ska få åka med. Dessutom så kommer Dog-othostjejerna, Mariel och Ivana att komma hit några dagar innan, och turista lite på Österlen, och leverera några valpar, tyvärr inte till mig denna gång, men grattis till de uppfödare som får fina karameller från Argentina snart. Sedan åker vi tillsammans till Finland, och har hyrt en stuga där, och det ska bli jättekul, och såklart hoppas jag på bra resultat, men det blir i hård konkurrens, anmälningarna uppgår till 133 peppriga skäggisar! Pralinen Nova och puddingen Malte får vara hemma med Hasse och Gunnar. Dessutom så kommer brorsan Tord med fru Anita och hälsar på en snabbis, så ni förstår ju, det regnar trevligheter härnere. Jättetack till Annette Eurenius, kennel Fiskja Bondens, som har tagit med sig Gunnar upp till Norrland och förmedlat hund till Gunilla som har kennel Gärdegårdens, och tagit hand om fina killen. Nedan bild på lite Norrländskt mys.

båtmys

Den skotska tösen Akira har sköna sommardagar på Öland med familjen Sjögren, se nedan.

Akira badar

Torsdag 17 Juli

Mita & Malte

Vattenkram

Musseman är ju mer galen i bollar än vatten, men en kombo av de båda brukar går bra.

Strandröj

Tiden går, tiden går. Och vi har varit på utställning, och Flisa har fått HP varje gång, lördagen på Tvååker blev hon BIRvalp, och en jättesöt kille BIM. Söndagen blev det tvärtom, och hon har fått fin kritik båda dagarna. Musse fick Excellent på lördagen och blev placerad tredje bästa hane, inte illa. På söndagen fick han VG. Det var strålande sol och jättevarmt, så det var nästan så att vi kroknade lite innan och i finalringen. Domaren såg inte ens småskäggisarna, och för de som inte vet detta, så går färgvarianterna, svart, pepparÅsalt, Svart/Silver och vita var för sig, vilket innebär att det kan vara fyra dvärgschnauzrar i en finalring, inom grupp2. Labbar däremot går i samma ring, gula, bruna och svarta. En salig röra med andra ord. Hur som helst så var det en rolig utställning, och en massa trevliga hundmänniskor och hundar såklart. En dotter till Spruttifixens fästman, Savali Never say Never, ställdes ut, en jättesöt tik, vilket var roligt att få se. Mili visar tecken på dräktighet, och idag ska jag hälsa på våra Prinsessor. Det är för tidigt att göra ultraljud, och förra gången var hon så tydlig med att visa att hon var dräktig, genom sitt ändrade beteende, att jag nog inte gör ett ultraljud. Nu är också Nova och Malte anmälda till två utställningar i augusti. Det ska bli kul att se, men först har vi Helsingfors och Världsutställningen. Kära lillesyster min har ju varit här i fyra veckor, och det känns tomt nu när hon och hennes katt, Von Fisen, har åkt hem. En sån tur att vi väntar in nya besökare ända från Argentina snart. Milis uppfödare, Ivana och Mariel kennel Dog-othos, kommer i början av augusti, så åker vi tillsammans till Finland och världsutställningen. Labbarna är för unga för världsutställningen detta år, så det är Musse och Flisa som är anmälda. Nedan några bilder från Mitas sista dopp vid vår fina hundbadstrand. Först en fin bild från Team Molly i Lomma. Det övas vattenmarkeringar!

Molly övar vattenapportering

Min pralin LaNova simmar.

Nova simmar

Maltepalten(LeNero) sprattlar lite mer, och titta så lik mamma Isa han är.

Malte simmar

Galen i vatten kan man säga.

Vattengalningar

Här visar Knubbos, ja Malte är lite knubbig, Nova lite tunnare, men de är lite tandlösa just nu, båda två. Ser riktigt farligt ut!

MalteÅNova

Tisdag 8 Juli

Nedan en ganska dålig bild från när vi träffade Molly med familj i fina Mälarhusen.

Mollybus

Sommartider med väldigt växlande väder har vi, alltså en riktigt svensk sommar. Prinsessan Mili har blivit parad med fina Savali Never say never, och jag hoppas på valpar i början av september. Och så har fina Flisa varit på utställning, och blev BIRvalp, med jättefin kritik av domaren Hans van den Berg, som bland annat tyckte hon var mycket lovande, och hon skötte sig finfint hela långa dagen. Det gjorde såklart farbror Musse också, men han var för stor för den holländske domaren som gav honom VG. När det väl var finaldags för alla fina valpar så fick vi ta ett varv i stora Ringen, men domaren valde andra valpar, men skam den som ger sig, till helgen är det dags för Tvååker på fredag och lördag, så håll tummarna. Sedan så närmar sig WDS i Helsingfors med stormsteg, och skolan går i faslig fart, men det är så skojigt och jag ser fram emot pralinen Novas utställningsdebut, som är tänkt till i slutet av augusti. Och så klart att Spruttifixen ska få många fina valpar. Denna kull ska jag behålla en tikvalp ur, så jag håller tummarna extra hårt för iallafall en tikvalp. Det är ju som bekant bara att vänta och se, och Kerstin kommer ju att hålla utkik efter signaler på dräktighet.

Måndag 23 Juni

Idag ska jag och småKnubbisarna åka till Nellie i Anderslöv. Det ska bli skojigt att träffa Anderslövsgänget. Jag har skrivit väldigt lite om Spruttifixen Mili, sedan hon flyttade till Kerstin. Vi träffas ganska ofta, och på FaceBook kallar jag dem för Ystadprinsessorna, men det har varit dåligt med bilduppdateringar på Mili, här på hemsidan. Nu har hon börjat att löpa så det kommer nog att ändras. Hon ska paras med en fin hane, som jag ska träffa imorgon. Så förhoppningsvis blir det romans om en tid.

Midsommardagen 21 Juni

Harley@telia.com tar så sköna bilder på Ozzypojken. En varg med polisonger. Håll till godo

Ozzy

Midsommar är snart över, och jag har jobbat igår och idag. Min syster Mita har kommit ner i några veckor, och hon är hundvakt. Tiden går, som kära Papi alltid påpekade, och Nova växer som tusan, och såklart de andra Knubbosarna. Här kommer några bilder.

En flygande Malte.

Malte flyger

Nedan har vi Hasse Kilen, med Maltepalten och Novalovan. Sötnosarna

Hasse Malte och Nova

Vi var och hälsade på Judith och hennes gäng, Happy, Spunky och farbror Imse. Happy har också blivit en stor kille, och lurvig. Han ska till trimmaren efter midsommar och det ska bli kul att se hur han kommer att se ut. Nedan två bilder på sötnosen.

HappyHappy

Onsdag 18 Juni

Sommartiden rullar på, och valparna växer, idag blir Los Knubbos 12 veckor. Jag har hittat två utställningar i augusti, som även småskäggisarna kan ställas ut på. Fina Svante var här för trimning i helgen, och han är en stilig gosse, som just för stunden har högtryck på hormonproduktionen, så han blev våldsamt kär i lilla Nova, som ju inte fattade så mycket. Syrran Flisa, som hade blivit trimmad dagen innan, var inte alls särskilt intressant. Det går iallafall framåt på valpkursen, berättade matte EVa. Flisa ska ju ställas i Ronneby, och så Tvååker i juli, tillsammans med farsan Musseman, och team Ninja är intresserade av att prova på utställning, och idag hoppas jag på att få träffa Happy och Judit såklart. Roliga tider iallafall. Miliflickan ska ju paras på kommande löp, vilket innebär att jag letar fina hanhundar, vilket det ju finns i överflöd, men denna gång hade jag tänkt mig att en tjej ska stanna i cirkus Nicolaizen. Just för stunden så är Nova ensam hund i cirkusen, då Musse är inkvarterad hos Ystadsessorna, Kerstin och Mili. Vi har så fiffigt kommit på att Musse bor hos Kerstin när Mili löper, och då tänkte vi prova redan nu, och det fungerar jättebra. Skolan har jag bestämt mig för att öka takten på, så jag kommer, förhoppningsvis, bli klar nästa sommar. Det är så roligt att plugga, och då går jag ner i arbetstid, självklart, för att hinna med.

Tisdag 3 Juni

Här är en bild på BigBoy, som numer heter Nemo, med sin nya familj.

Nemo med fam Augustsson

Det är lite tomt här på Simrisvägen. Novas syskon har flyttat hemifrån, låt vara att Malte bor ju nära, med Hasse och farbror Gunnar, som för stunden är på turne uppe i Norrland. Han ska para en tik, vilket är jättekul. Vi håller tummarna för valpar helt enkelt. Här pågår träning med Nova för att bli rumsren, och hon är jätteduktig, vilket jag tyckte att alla valparna var. Malte sköter sig fint med Hasse också, och de rapporter jag har fått från valparnas nya familjer är positiva, så det går bra där också. Tiden har gått så fort, men det kanske man alltid tycker när det är så roliga, om än jobbiga, saker. Hatten av för de uppfödare som har flera kullar samtidigt, vilket jobb. Jag hade fullt skägg med mina fem labbar, och jämfört med småskäggisarna var labbarna mer av allt, på något sätt. Småskäggisarna var mer gosiga, hade inte krokodilkäftarna igång hela tiden, som jag kommer ihåg det. Roligt var det att ha båda kullarna, och jag är tacksam för att alla valparna har fått bra hem. Nu ska vi leta utställningar åt gänget. Flisa skötte sig så fint på premiären, och vi ska prova att ställa Ninja, Svante och kanske Happy, vilket är jättekul. Skolan rullar på, och jag har examination på del två om några dagar, så det är med näsan i böckerna ni kan hitta mig mellan valprastningar. Just idag regnar det, men det har varit så fint väder, vilket underlättar valpträning, iallafall ur rumsrenhetsaspekten.Se bilder på sötnosarna nedan.

Nemo och lillmatte

Nelia gnager ben.

Nelia med ben

Malte som ju redan från början var en rätt relaxad kille

Malte relaxar

Nova som är rätt utslagen

Nova utslagen

Och lilla Molly från Lomma

Ozzy efter trim

Fredag 30 Maj

Så har ännu en resa upp till Bro klarats av, och det blev några komprimerade dagar. Jag trimmade Ozzy, och vi hittade en snygging under allt lurv. Se bilderna på killen nedan.Ozzy lite hippiesnygg, innan trim.

Ozzy innan trim

Och här är Ozzy med pappa Musse som har ringträning, eller travträning, ser det ut som. Störtsköna killar helt enkelt.

Ozzy med Papi

Här har vi Ozzys skalle, och han är så lik brorsan Svante, tycker jag, även om vi såg Papi Musse också.

Ozzy efter trim

Ozzy skötte sig finfint, och se så fin killen blev. Han är nästan lika hög som Musse, så vi hoppas att han växer på bredden framöver.

Ozzy efter trim

Lördag 24 Maj

Igår kom regnet! Jössses, det small ordentligt här igår natt. Valparna tog åskvädret bra, och det är ett skönt gäng. Nu har ju LaNelia flyttat till Anderslöv, och igår flyttade LaNadia till Lomma. Nedan en bild på Nellie med Jenny och Tobbe.

LaNelia flyttar

LaNadia som heter Molly hos familjen Malmros-Arfwedson hann somna innan jag kom på att jag skulle ta en bild av henne med sin nya familj. Det kommer senare. Hemma nu är det tre illbattingar, LaNova, LeNero som ska stanna hos mig och Hasse, och LeNemo som fortfarande vill hitta ett nytt bra hem. Mamma Isa ska flytta hem till Kallhäll och sin flock där. Sanna har rapporterat att hon är mycket efterlängtad både på Lädersättravägen, och på det äldreboende där Sanna och Isa jobbar. Det kommer att bli tomt, men så är ju åttaveckors valpar rätt så krävande, det är ju dags att börja med träning för Nova, Malte och så BigBoy tills han flyttar. Lilla söta LaNinja har varit hemma för lite trimning, och se nedan bilderna innan och efter.

Ninja innnan trimning

Se så söt liten skäggis det fanns efter trimning

Ninja efter trimning

Ninja efter trimning

Och så en bild på henne som Nanny Ninja, och hon var för söt när hon skulle leka med Knubbisarna, som älskade henne.

Ninja efter trimning

Tisdag 20 Maj

Valparnas registreringsbevis, stamtavlorna, är på väg från SKK, och det är TomTom som är pappa, vilket vi ju trodde, men det är skönt att ha det svart på vitt. Det är fullt ös i valplådan, och imorgon blir gänget 8 veckor, och det känns som om det har gått jättefort. Nettan Eurenius, kennel Fiskja Bondens, har varit nere på besök från Kramfors, med sin sambo Micke. Tursamt nog tog de med sig sommarvärme, så vi hade en riktig solbadarhelg, och valparna fick posera för massa sköna bilder. Nettan och Micke har också varit till Ullared, på vägen ner till vackra Österlen. Hon hade med sig fina Ella, Oakhouse On Golden Pond, och vi åkte till Knäbäckshusen med gänget, och Isa fick äntligen åka med och röja på stranden, vilket hon var överlycklig för. Och så har Flisa haft sin debut på utställning, och hon skötte sig jättefint. Domare Carina Andersson Rapp gav henne fin kritik och hon blev BIRvalp, vilket gjorde att matte Biggan fick med sig en fin rosett hem från Hässleholm. Det var strålande hett den dagen, och på söndagen så regnade det på utställare och hundar, så vi hade tur med vädret. Det var roligt att hon fick så fin kritik, och nu känner jag mig taggad att trimma på ordentligt, för hon har bra päls, och anmäla till fler utställningar. Musseman fick VG, vilket ju inte är lika kul, men det är som det är med den saken. Se några bilder på skäggisarna från utställningen.Musseman in action

Musse i ringen

Nedan Flisa på bordet och domaren känner igenom henne

Flisa på utställning

Och så sist en bild på en Nellie, LaNelia, i busläge. Hon är för söt, och ser rätt så galen ut här

Nellie busar

Måndag 12 Maj

Här kommer en skön bild på LaNelia, och en lugnare på söta LaNova

Nellie på G

Nova poserar

Söndag 11 Maj

Isa och Musse sprallar lite, och visar Knubbos hur en slipsten ska dras!

Musse Och Isa kampar

Musse gillar Knubbos mer och mer, så nu kan han busa lite med gänget.

Musse på G

Tiden går, tiden går, som lilla Papi brukade säga. Här sitter jag på söndagen, och Los Knubbos blir ju 7veckor kommande onsdag. Och på måndag räknar jag med besked från labbet, proverna emottogs den 6 maj, och då går registreringspappret iväg till Gunilla Andersson, Sjöbygårdens kennel, för underskrift och vidarebefodran till SKK. Eller och till Louise Hudson, som äger fina Morris, Trubadurs Memento, vilket i sak inte spelar någon roll, båda killarna är friska, fina och jättetrevliga, men jag vill bara få valparna registrerade. Det börjar bli dags att chipmärka, vaccinera och avmaska Knubbos. Leveransdatum är inte alltför långt bort heller. Och Sanna med flera uppe i Stockholm längtar efter fina Isa, som vid detta lag nog är lite trött på sina bebisar, som inte får dia så mycket längre. Idag var LaNadias blivande matte och husse, Martin och Jenny Arfwedson här för att gulla med sin lilla Molly. Vi tog med henne ut i vardagsrummet och hon undersökte allt hon kunde, varvat med lite labradorrejsande, och var i största allmänhet supergullig. Och visst är jag partisk, men det får man lov att vara, jag tycker att gänget är så härliga. Musseman har fullt skägg att vara polis, men efter ett tag så blev Mollys nya familj godkänd, så allt är nog i sin ordning. Och nästa uppdrag rullar på i skolan, med examination någon gång i juni. Det kommer att bli en skojig sommar, det är massa roligt på gång, och nu på lördag blir det utställningsdebut för sötnosen Flisa, och så ska Musseman visas, och det ska bli kul att åka till Hässleholm.

Musse och havet

Musseman är ingen badkruka, iallafall inte om hans älsklingsboll är inblandad.

Onsdag 7 Maj

Igår så åkte vi tll Löberödsklink, där veterinär Ida Möller lyste ögonen på Isa och Gunnar. Båda har fina ögon, och skötte sig exemplariskt. Labbet har fått in de senaste svabbarna, så håll tummarna för att det ska gå att processa dem, och jag kan registrera Los Knubbos i SKK. Jag har inte velat annonsera innan det blev klart, inte trodde väl jag att det skulle ta så här lång tid, och Jenny K och Jenny M-A hittade ju som tur var oss ändå. Nu är det Big Boy Nemo som ska få ett bra hem, och han är för skön, den killen.Han ser ut att bli rejäl i storlek, och Maltepalten är mindre, men också kortare i rygg, än så länge ska jag tillägga. Jag ska ta fler bilder på gullungarna och lägga ut. Jag har beställt mer sol och värme, så vi får väl se. Och så sprang jag på golvMäster häromdagen, så nu är det inte långt bort. Ja, vi får väl se med det också, men han är ju i faggorna iallafall.

Måndag 5 Maj

Här är en bild på fina ArbaQ's Muskot, och han är väl för söt. Han är inte helt övertygad om det skojiga med valpar som vill snutta på känsliga ställen, men han sköter sig fint.

Huvudbild på Musse

Femklövern har hunnit bli fem veckor, snart sex veckor. Gänget gillar att vara ute och busa, med varandra. Vi har haft en trevlig familj här på besök, som lilla LaNadia ska flytta till, och nu är det Big Boy Nemo som helst ska få flytta till en bra familj. Labbet har inte kunnat processa de svabbar som jag sände över, så nu har jag svabbat gänget i munhålan igen, och jag hoppas att det fungerar denna gång. Valparna är inte registrerade ännu, vilket är lite irriterande, men det är som det är.Nu närmar sig Flisas första utställning, det blir på SKK i Hässleholm. Imorgon ska Isa och Gunnar få sina ögon kollade i Löberöd.

Onsdag 23 April

Femklövern relaxar med El Zorro. Ser ni greppet LaNelia har om brorsan, LeNemos, öra.

Femklövern relaxar

Nu har Los Knubbos flyttat ut i köket, och det gick bra, den som lät mest var LaNadia, den ljusare bruna tiken. De är riktigt stadiga nu, och har nu mer utrymme att busa på. Idag är ju Femklövern hela fyra vecor gamla! Och LaNelia, den svarta tiken ska ju flytta till Arlöv med Jenny och Tobbe, ja inte förrän hon är åtta veckor, och LeNero som till vardags kallas Malte, ska flytta till farbror Gunnar och Hasse. Och så ska ju LaNova stanna här. Och jag hoppas på att hitta bra hem åt LeNemo och LaNadia, de två bruna som är kvar. Snart kommer beskedet från labbet i USA, och då kan jag få valparna registrerade. Jag har tittat på utställningar och har faktiskt redan anmält Flisa och pappa Musse till två stycken. Premiär för lilla Flisa blir på SKK Hässleholm, och sen så ska hon ju med till Finland i augusti. Sedan får jag nog bestämma mig för vilka andra utställningar här nere, vi tänker åka på, så planering pågår för fullt. Förhoppningsvis fortsätter det fina vädret, så gänget ska få komma ut på lite grönbete. Flisa har börjat att löpa, vilket är ungefär samma ålder som Mili var då hon löpte för första gången.

LaNova och LaNelia myser

Visst är tjejerna söta, LaNova har syrran som huvudkudde.

Torsdag 17 April

I helgen var jag i Limhamn och hälsade på Svante, och trimmade på den glada killen. Se bilderna nedan. Han är lite tunn, och husse och matte ska öka på fodergivan. Här är killen innan trimning

LeNuevo innan trim

Såhär blev han efter trimningen, och han kommer att bli en fin kille, bara han får lite mer hull på kroppen.

LeNuevo efter trim

Här är en bild på Svantes härliga huvud, och så bilder på honom och pappa Musse. Fina killarna.

LeNuevos huvud

Musse och Svante

Musse och Svante

Lördag 12 April

Det händer saker i valplådan. Femklövern har ju öppnat ögonen, och går snart på alla fyra. Det ser kul ut när det ska busas i lådan, då valparna verkar vilja busa med varandra. Den svarta tiken är mest framåt, än så länge, och är så söt. Jag har också kommit på namn. Killarna blir LeNero och LeNemo, och tjerna LaNova, LaNadia och LaNessia, med reservation för ändringar. Namnet LaNova ska den tjej som stannar hemma få, och som det känns idag är det den mörkbruna tiken. Men det är ju många veckor kvar, så i får väl se.

Tisdag 8 April

Imorgon blir LNL1 två veckor, och jag har knappt kommit på namn till gänget, som går under arbetsnamnet Los Knubbos, vilket är väldigt passande namn till de små söta tjockisarna. Allt verkar gå jättebra, och de äter och växer med god fart. Snart är det ögonöppning på gång, och det ser för gulligt ut när någon av valparna försöker att gå på alla fyra ben. Som bekant så ger ju övning färdighet, så snart är det nog full rulle i valplådan. Idag har jag skickat iväg salivprover på femklövern, för att säkerställa att fina TomTom är pappa, och fina Morris använder vi nästa gång Isa, förhoppningsvis, ska paras. I helgen så har jag varit på trimkurs i Kristianstad, det var Sophie Ekström, kennel Hilfies, och Caroline Brodd Björklund, kennel Broddways, som höll i kursen. Flisa fick följa med på lördagen, och Mussepuss på söndagen, och båda hundarna skötte sig finfint. Hundarna blir så fina när de är trimmade, och jag ska verkligen försöka att fortsätta att trimma med struktur, och hålla dem i fint pälsskick. Funderar på att ställa ut Musse och Flisa i Hässleholm, och jag ska nog försöka att få med någon till av Flisas syskon. Det blev för långt att ta med Svante på trimkursen, så jag åker dit på söndag och trimmar killen. Honom har jag ju inte sett sedan han flyttade, så det ska verkligen bli kul att träffa honom, och såklart hans husse och matte, Bo-Åke och Eva. Bilder på Musse och Flisa finns på deras egna sidor. Nedan en skön bild på vår relaxade kille i kullen, han som ibland ser mörkbrun ut eller svart, så vi får väl se. Kolla in magen på sötisen.

LNLtjockis

och så en bild på min bruna tjej och svarta tjejen. Visst är de gulliga.

LNLtjejer

Måndag 31 Mars

Månadens sista dag, och femklövern som vi har kvar äter med god aptit, och växer därefter. Ljudet av fem smackande valpar är underbart att höra, och jag hoppas att det kommer att gå hela vägen. Isa är så duktig som mamma, och verkar ha hämtat sig från operationen. Till helgen så ska jag på trimkurs. Duktiga tjejerna från kennel Broddways och Hilfies har kurs i Malmö, och på lördagen tar jag med mig Flisa och så Svante, LeNuevo, som ju bor i Limhamn. Det ska bli så kul att träffa honom, husse Bo-Åke berättat att Svante har vuxit bra, han väger 5 kg nu. Spännande, och det ska bli kul att se före och efterbilder, från trimningen. Hasse och Gunnar har valpvakten. Gunnar som ju är morbror till Los Knubbos har inte fått träffa valparna ännu, såklart, men sedan räknar jag med en insats i valpfostran, han var suverän med småskäggisarna. Roliga tider, efter en tråkig start, men det är ju så det kan bli här i livet, och nu ser vi framåt.

Lördag 29 Mars

Tråkiga nyheter från valplådan, en av de bruna killarna har lämnat oss. Jag märkte det på fredag morgon, han kräktes och då tog jag upp honom, torkade av så gott det gick, och kontrollerade luftvägarna, vilket inte är helt lätt på en liten valp. Isa var liksom ointresserad av honom, och det brukar ju vara ett tecken på att det är något fel med valpen. Jag försökte att ge honom värme och massage, och han verkade suga när jag hjälpte honom till att dia. Liselotte menade att det var bara att fortsätta att försöka att värma honom, och se om han kunde äta från Isa. Senare på eftermiddagen verkade han bli piggare, och argare då jag lade honom till Isa, men sedan kom en kräknysning och hans lilla kropp klarade inte av det längre. Det är så tråkigt men Isa och de övriga valparna verkar må bra. De fem kvarvarande valparna äter fint och ökar i vikt, och jag sover ju i valprummet, för att ha full koll på gänget. En av de bruna tjejerna är mörkare än de två andra bruningarna, så det ska bli spännande att se vad det ska bli av denna lilla femklöver.

Torsdag 27 Mars

Så har det blivit valpar! Isa har fått sex fina valpar, och det var dramatiskt då det blev snitt. En döfödd liten tikvalp kom ut först, den normala vägen, efter lite kalk intravenöst och värkstimulerande, men sedan tog det för lång tid, så det blev snitt. Toppenveterinärerna som stuvade om i dagens agenda för att ta hand om oss. Och jag älskar bruna labradorer, och man ska inte välja hund efter färg, men jag älskar dom iallafall. Det blev till att agera hundmamma när vi kommit hem från kliniken, eftersom mamma Isa var ganska så utslagen efter operationen, men det gick nog bra, även om det känns jättebra att hon redan har tagit tag i mammarollen. Hon är så snäll, och trots det omvälvande faktum att hon vaknade upp till att ha blivit sexlingsmamma, har hon inte morrat eller något sådant, utan hade sina tvivel till en början om det verkligen var hennes lilla grej man stoppade under näsan på henne, och idag har hon tvättat och pysslat med gullisarna. När gänget låg i kuvösen, medan mamma blev ihopsydd, fick jag gnugga dom torra. Det var full rulle på krabaterna, så jag hoppas att det fortsätter bra för Isa och valparna.

Tisdag 25 Mars

Isa har blivit tempad några tre gånger per dag sedan i lördags, och hon har legat mellan 37,8 och 38 C, men idag så har hon en sänkning till 37, 5. Det börjar verkligen att närma sig, eller så tänker hon hålla på i några dagar till. På fredag är det 63 dygn, så man får väl se. Sedan så har jag satt tillbaka Akiras mapp. här på hemsidan, för det känns så kul att det har gått så bra för henne och familjen Sjögren som labradorteam. Min tanke var att ställa ut hundarna i mitten av maj, då både SKK och SSPK har utställning samma helg, men efter lite spånande med Nettan, Isas uppfödare, så har vi kommit fram till att det blir för rörigt. Som ni säkert har förstått så är det något jag annars är bra på, att röra till det, och det kändes ganska bra att vi kom fram till det. Utställningstillfällen kommer det ju fler av, och så ska vi ju till Helsingfors i augusti. Den fina valplådan gillar Killen katt, och när hundarna får tuggben, brukar Musse och Isa ligga i valplådan tillsammans och gnaga. Killen tronar, såklart, i ensam majestät i lådan, men det lär ju ändra sig när valparna kikar fram. När Mili hade valpar så verkade han rätt så bestört över pågående aktiviteter i hundrummet, men det är klart, han kanske har ändrat sig nu.

Lördag 22 Mars

Idag så har jag börjat med att tempa Isabullen, och hon har börjat att bädda en del i valplådan, som blev klar i fredags. Jag beställde försågade formplyfaskivor, och så har Hasse skruvat ihop den. Som botten har jag en mattstuvbit, och så bäddat med tidningar och fällar. Till valpningen så har hon också lakan och pläd, så hon har en del att bädda med. Se nedan

Valplådan

Jag har anmält mig till trimkurs i Malmö, och jag tänkte ta med mig Flisa på lördag, då det är grundtrimning, och på söndagens finlir får Musse följa med. Musse och Mili har fått sina tänder sanerade från tandsten, och öron rensade och rengjorda på trevliga Gamlegårds klinik i Skivarp. Jag och Kerstin åkte dit, och hundarna blev så jättefina, och Kerstin och jag hade en trevlig tur tillsammans.

Söndag 16 Mars

Nedräkning minsann! Isabullen blir bara rundare, och hon är alltid HUNGRIG. Det är ju bara två veckor kvar till valpningen, och renovering pågår för fullt. Det kommer att bli så fint, och naturligtvis får jag ordna skydd för väggar och golv i valprummet, som är nytapetserat. Ozzy, tidigare känd som artisten Nikolai, verkar sköta sig bra hos Tarja och Patrick. Jag har fått några fina bilder på honom. Spana in sötnosen nedan

LeNikolai 16v

LeNikolai 16v

Korten är tagna av Harley@telia.com

LeNikolai 16v

Fredag 14 Mars

Våren har kommit med härligt solskensvarma dagar, och typiskt vårkalla nätter. Och spralliga Flisa har varit hemma för lite pälsvård. Flisa har en fin färg och bra päls som är rolig att trimma. Det tar ju sin tid att trimma våra små älsklingar, och Flisa skötte sig jättefint, men hon blev inte färdig, så bara att jobba på, med andra ord. Pappa Musse och hon busade som tusan. Isabullen är ju mest intresserad av mat, och att leka ligger långt ner på hennes lista. Självklart gör hon labbegrejen, ni vet hämta en leksak, strumpa eller annat lämpligt och bär runt på. OCh hon pratar mycket, liksom grymtar och boffar när hon blir lite uppspelt, vilket är för gulligt. Det pågår renoveringsarbete hemma, och jag håller verkligen tummarna för att det ska bli klart i nästa vecka. Killarna som målar och tapetserar är snabba, och det kommer att bli så fint. Planerad valpning är ju sista helgen i mars, men det kan ju bli tidigare. Hon visade ju, precis som SpruttifixMili, rätt tidigt att hon hamnat i en annan liga, alltså mammaligan, genom att bli mycket lugnare och mer matfixerad. De sista veckorna utvecklas bebisarna mest, så man kan ju undra hur många inneboende Isa har. Spännande och jättekul är det, hur som helst. Utställningar blir det nog först i juni månad, det känns som om det kommer att bli mycket ändå. Det vore ju kul om någon mer än Flisa kom till utställning, av valparna, men vi får se vad som händer. Isas uppfödare, Annette Eurenius Fiskja Bondens kennel, kommer ner och tittar på valparna, om allt går som vi planerat, när gänget blir sex veckor. Jag hoppas på några bruningar, även om det självklart viktigaste är att allt går bra med mamma och valpar. Nedan några bilder på en söt Flisa, som inte är färdigtrimmad.

LaNieva 16v

LaNieva 16v

Torsdag 6 Mars

Här är Stella trimmad för första gången, och se så lik mamma Mili hon blev.

LeNikolai 16v

Nedan är bilder på söta tjejer som behöver lite frisering. Flisa nedan

LaNieva 16v

Nedan lilla Stellabus

LaNitra 16v

Våren har officiellt anlänt till Skåne, och det är så fint att se de söta vårblomsterna sticka upp ur den vintertrötta marken. Och ultraljudet vi gjorde på Isa, visade att det finns valpar i magen, och det var visserligen det jag trodde, men skönt att få det på pränt ändå. Hon är ganska rund redan, och får ju en hel del mat, och med tanke på att det är tre veckor kvar till valpningen, kan man undra hur det ska bli. Hon mår bra, och jag är glad så länge alla inblandade mår bra. Pappa Musse har ju kommit hem igen, och lille Ozzy, tidigare känd som Nikolajen, har ju flyttat till Kungsängen. Jag hann med att hälsa på hos Stella i Huskvarna, men det blev inget besök hos Akirasötnos, men uppdateringarna från familjen Sjögren är bara positiva, vilket är fallet hos alla valparna, och i helgen nu ska jag träffa fina Flisa och Biggan, för en liten trimträff. Valparna fyller ju fyra månader imorgon, och nu kan vi titta på skojiga valputställningar åt valparna. Det kommer att bli en rolig vår och sommar, och jag ska försöka att uppdatera hemsidan lite bättre framöver.

Lördag 22 Februari

Helgens arbetsinsats närmar sig, och varje dag ser jag nya tecken på att Isa är dräktig, vilket borde visa sig på tisdag,då vi ska göra ultraljud, och besiktiga lilla Nikolai, eller Ozzy som han ska heta. Planering för nästa veckas tur till Stockholm pågår, och jag vill gärna hinna hälsa på Stella, och Akira, om det passar för deras familjer. Det blir schemabyte i månadsskiftet, så jag missade att det är min söndag nästa vecka, så då blir det igen bara fram och tillbaka till Stockholm, men vi får se. Snart blir gänget fyra månader, och då är det dags att leta valputställningar åt Flisa. Stora SKK-utställningar kommer det ju att bli mer av i framtiden, så vi börjar lite smått med trevliga valputställningar. Musseman som kommer hem i nästa vecka, då bebisen, som har vuxit ikapp sitt "arbetsnamn" Lilla Blå, ska bli Kungsängsbo. Snart är ordningen återställd i cirkus Nicolaizen, även med decimerat hundbestånd.

Söndag 16 Februari

LOS NEGROS LeNikolai SE57409/2013

Nu ska Nikolajen flytta till Tarja och Patrick i Kungsängen, där farsan Musse har fått bo ett tag, och vi gör ett hundbyte i slutet av februari, då jag har hunnit göra ultraljud på Isa, så Musseman ska komma hem igen. Nikolai har sin egna sida. Han är en framåt kille, som just för stunden har tagit på sig själv att skälla ut papperskorgar, skuggor och lite annat. Han går fram och undersöker det som var lite konstigt, med lite stöd från mig eller labradoren ISA.

LeNikolai 12v

LeNikolai 12v

LeNikolai 12v

Alla Hjärtans dag

Denna fredag som inleder alla hjärtans dag och kommande helg, har jag åkt på en förkylning. Jag har klarat mig så bra hittills, men vad ska man göra. Det har hänt en hel del, Musseman som är hos Tarja Och Patrick i Upplands-Bro ska komma hem igen, och så ska Nikolajen flytta dit. Det känns kul att få hem fina Musseman, som har skött sig finfint däruppe, och jag kommer att sakna lille Nikolajen, som är en rolig och framåt kille. Isa och fina Gunnar har ju blivt svabbade för DNA-test som skickades till labbet i USA, och det visade sig att båda två är n/n clear från EIC och CNM, vilket betyder att valparna kommer att vara fria, oavsett pappa, från just dessa sjukdomar. Färgmässigt så har ISA och Gunnar anlag för brunt och gult, vilket jag tycker är kul, och jag hoppas på att det blir någon fin brun valp nu. Jag tycker mig se tecken på att hon är dräktig, men det är ju ett tag sedan fina Isa bodde med mig, så jag kan inte vara helt säker såklart. Hon är så trevlig, och vill vara så nära mig nu, och hon har inget som helst intresse av att bada eller leka med Gunnar. Hon kan få något litet ryck med Nikolajen, men det är bara ett litet spring, och hon är så lekfull annars, ja det är ju en labrador. Så fort jag kan så gör vi ett ultraljud, och håller tummarna utav bara den. Det som ska bli kul med trippen uppöver i slutet av månaden, ja utöver att hälsa på familj och vänner, är att få träffa söta Stella som bor i Huskvarna och sköter sig finfint. Dessutom så tänkte jag hinna med att hälsa på Akira och familjen Sjögren. Det går som på räls däruppe med Akira och Hugo med familj, vilket är så roligt. OCh så har vi sett solen! Vilken skillnad det gör att få lite solsken, även om det bara är februari månad. Miliplutt som den Ystadprinsessa hon är, mår jättebra, och Kerstin och jag har kommit överens om att vänta med utställning tills i sommar, då Mili har lite tunn päls. Hon har hämtat sig jättefint från sin första och stora kull valpar, men hon får lite mera tid. Hon är nästan sitt gamla Spruttifix-jag igen. Allt är väl i förskingringen alltså. Sist men inte minst har jag klarat av kurs ett i skolan, med första muntliga examination häromdagen. Så nu hugger vi tag i del två.

Fredag 7 Februari

Rapporter från valparna som har flyttat hemifrån är positiva, och det är jättekul. Jag har hälsat på Ninja, och nu i veckan ska jag och Nikolai hälsa på igen, då vi passar på att dra lite valpig päls på Ninja. Nikolai är jag på och rycker lite då och då, så det minskar, minsann. Förhoppningsvis växer det fram sträv och bra päls. Idag var det en eventuell spekulant som ringde på annonsen jag har ute på söta Nikolai. Tanken är ju att han ska flytta hemifrån, även om han är jätterolig att ha hemma. Isa är så snäll med honom, ja hon är ju snäll med alla, men de leker så fint. Isa räknar vi på 14 dygn imorgon, och jag försöker att se tecken på dräktighet, men jag får nog lov att ge mig till tåls åtminstone en vecka till. Vintern verkar ha övergett oss, för nu är det plusgrader och blött, med visserligen iskalla vindar, men ändå. Och jag tycker att man ser att vi går mot ljusare tider nu, visst är det härligt! Min tanke var att hälsa på Stella i Huskvarna och Akira på Lidingö, när jag åkte Stockholm tur och retur i slutet av januari, men det hanns ju inte med. Akira sköter sig finfint hos familjen Sjögren.

Fredag 31 Januari

Vintern har anlänt till Simrishamn, och det med besked. Det är ljust och fint, men kalla vindar. Hundarna tycker det är jättekul, och Nikolajen har idag träffat syrran Flisa, då vi var till kliniken för att vaccinera sötnosarna. Då fick båda valparna ett pass, och en rabiesvaccinering. Planen är ju att ställa ut lilla Flisa på WDS i Helsingfors, och det kan ju finnas någon trevlig utställning i Danmark eller Tyskland innan dess. Ja, vi får se hur det blir. Musseman blir kvar ett tag till hos Tarja och Patrick, och Nikolajen är fortfarande till salu, även om han har fått en egen sida än så länge, och blivit vaccinerad. Det är kul med en liten valp i huset, även om vi saknar farsan Musse. Fina Isa som jag nu håller tajt span på efter tecken på dräktighet, blir ju kvar hos oss tills vi har konstaterat just det, dräktighet alltså. Jag säger bara, håll tummarna. Sanna har jobbat så bra med henne, hon är lugnare och lydigare numer. Hon är så trevlig och fin, och jag ska testa henne för att se vilka färger hon lämnar. Då finns också hennes DNA på labbet, och det gör nog TomToms också. vilket betyder att jag behöver svabba valparna, för att kolla det här med faderskapet. Ganska så smidigt, och så blir eventuella frågetecken uträtade, känns det som. Skolan har börjat, och där har jag tappat lite fart, kan jag säga, med valparna som det var så svårt att slita sig ifrån. Mili trivs som den prinsessa hon är hos Kerstin i Ystad, och blir ompysslad till tusen. Årets första skolträff var i onsdags, och efter den, som var lika givande som vanligt, åkte jag och hälsade på lilla Ninja, som bor i Abbekås, hos katten Maja, och Liisa och Jonas. Hon har vuxit till sig riktigt bra, och hade massa päls att dra. Liisa och Jonas går på valpkurs med henne, och det går jättebra. Hon är så söt, och skötte sig riktigt bra på bordet. Vi trimmade lite och ska fortsätta nästa vecka. Alla valparna verkar sköta sig bra, eller jag ska kanske säga valpköparna, haha. Vilket är jättekul, och Flisa som hade likadan päls som Svante, LeNuevo, har vuxit på sig fint. Hon verkar få sträv päls med bra färg. Ninja var lite mörkare och lurvigare, och det är ju bara att jobba på med pälsen.

Söndag 26 Januari

Vilken vecka det har varit. Sanna, Isas matte, och Louise som äger Morris, Mementos Trubadur, har ju försökt att para hundarna sedan måndag 13 januari, men det har inte fungerat. Isa bet ifrån i början, och sedan så på tisdag kväll bestämde jag mig för att köra upp. Det är ju mitt ansvar då jag äger avelsrätten. Tjejerna var så bussiga och skulle hjälpa till, och Sanna Bergersen, kennel Superiozity och Annelie Englund har assisterat oss, men vi har nog försökt att para Isa på fel dag. Alltså började vi för tidigt med att försöka att para. Fina Morris fick ju jobba som tusan, utan att lyckas, så på fredagen bestämde jag mig för att ringa Gunilla Andersson, kennel Sjöbygårdens, för att kolla om Isa och jag kunde komma ner och para med TomTom. Det var ju ursprungsplanen,att para med TomTom, och nu får det bli så att Morris och Isa får bli parade nästa gång istället. Under förutsättning att det blir valpar överhuvudtaget, alltså. Och jag kommer att DNAtesta valparna, för att säkerställa faderskapet. Så jag åkte ner till Horred i fredags och parade med Tomtom klockan 22, och sedan parades de på lördagen och så var vi till kennel Sjöbygårdens idag, och parade en tredje gång.Nu blir det till att vänta igen, och hålla tummarna för fina bebisar. Musseman är hos Tarja och Patrick i Kunsängen, för ett litet allergitest, så kanske sötisen Nikolajen flyttar dit. Vi håller tummarna där också, och väntar. Nu är det dags att sätta lite fart på pluggandet, innan det blir fullt ös i valplådan igen. Nu är det dags att börja kolla in vårens utställningar.

Måndag 20 Januari

Måndagen är här och denna vecka fyller gänget 11 veckor. Sista valpen ut, LaNitra, heter Stella hos familjen Johansson i Huskvarna. Det har också gått bra och Inga-Lill har skickat gulliga kort på sötnöten Stella. Se Nedan.

LaNitra sover

LaNitra sitter

Nikolai som är kvar med farsan Musse, får följa med på små promenader, och han springer pappa i hasorna och är duktig på att göra ifrån sig ute. Jag har plockat med Mussemans päls, och plockar lite på Nikolaien då och då. Han tycker väl inte det är jättekul, men vi tränar på. Jag har ändrat annonsen på Blocket, och Vovve.net, och även på Köpahund.se. Tanken är ju att grabben ska flytta till ett bra hem, han också, men under tiden tränar jag honom som om han skulle stanna. Skolan har kickstartat med HLR, vilket är obligatoriskt för att få betyg på kursen. Nu börjar jag titta på vår och sommarutställningar. Spännande. Fina Isa ska ju paras med snyggingen Morris, och det börjar närma sig nu, enligt rapporterna från Sanna och Louise, och jag håller tummarna.

Fredag 17 Januari

Cirkus Nicolaizen är numer en minicirkus. Idag så flyttade lilla Lanitra till Huskvarna, till Inga-Lill Johansson med familj. Det känns såklart bra att valparna har hamnat hos bra nya hem, men jag saknar de små sötskäggisarna. Jag har ju lilla Nikolaisen hemma förstås, och så Musseman. Söta LeNikolai, som är Nikolaisen i vardagslag, har vuxit på något sätt, mer och mer vartefter valparna flyttade. Från att ha varit en liten mittemellanlirare som inte tog så mycket plats, har han blivit riktigt framåt, vilket är jättekul. Nu kan jag ju lägga lite mer krut på Musses pälsvård och Nikolaisens träning. Han är rätt så duktig på att gå ut och göra toalett, men nu så får han ju följa med mer, och åka innanför jackan när han blir trött. Senaste rapporten från familjen Sjögren var positiv, och träningen med Akira går framåt. Det har gått bra med småskäggisarna som har flyttat hemifrån också, vilket gläder mig, och snart ska jag hälsa på lilla Ninja, som var Nina ett tag, men nu har husse och matte bestämt sig för Ninja. Ska bli roligt att se hur de små liven artar sig. På labradorfronten är det parningsförsök som pågår, och fina Sanna och Louise, Morris matte, sköter den biten, med mig i ringhörnan Skåne som har svårt att släppa kontrollen. Blir det ingen parning i helgen så ska Isa göra progesteronprov på måndag förmiddag, och då är det Sannas sambo Jerker som åker in med henne. Vilken support man har ifrån team ISA. Och jag håller tummarna för att det blir valpar, mest för att jag vill ha en valp själv. Det saknas ett, minst, labradorhjärta här i cirkusen. Sedan så hoppas jag på att det blir många friska och fina valpar, och såklart blir det till att ge sig till tåls och vänta.....

Afinmore Akira

Akira som har bor hos familjen Sjögren på Lidingö sköter sig storartat, och tanken är att hon ska tränas till assistanshund åt lillhusse Hugo. Träningen ska börja inom snar framtid, så vi håller tummarna.

Nedan en bild på Akira och Hugo.

Hugo och Akira

Måndag 13 Januari

Söta Lanitra och nedan LeNuevo som numer kallas Svante. LaNitra funderarLeNuevo funderar

Nedan leker fina Gunnar med de små skäggisarna som älskar sin stora snälla farbror.

Gunnar och småskäggenGunnar och småskäggen2

En ny vecka har anlänt, och vi har fått minusgrader här i Simrishamn. Visserligen inte så lågt som uppöver i landet, men ändå. Luften blir så skön med lite frisk kyla. LaNitra som ska flytta till Husqvarna har snart ätit klart sin pencillinkur, och veterinär Collins ska kolla urinen innan det blir besiktning inför flytten. LeNuevo ska flytta redan imorgon. Bo-Åke och Eva som bor i Malmö, var här igår och Bo-Åke hann inte mycket mer än att säga hej till glade Nuevo, så hade han bestämt sig. Och namnet blir Svante. LeNino heter Happy och LeNinja heter Nina. Valparna som har flyttat hemifrån sköter sig fint, och det fungerar jättebra i deras nya hem. Jag försöker att jobba med rumsrenheten, genom att ta ut de tre små skäggisarna som är kvar, men det blir ju bättre när de har fått komma till sina nya hem. Den som blir kvar är LeNikolai, och jag hoppas vi hittar ett bra hem till honom snart. De är allihopa så gulliga och försöker att sköta sig med rastning, och tugga lite på det som kan nås. Och så har jag bokat biljetter till WDS i Helsingfors. Det var inte lätt att göra, och det är jättemånga som redan har bokat resa, och man får bara ha två hundar per hytt, så vi får se vilka jag tar med mig. Akira och lillhusse Hugo trivs fint tillsammans och hon sköter sig bra.

Tisdag 7 Januari

Lisa med lilla LaNinja, som flyttat till Abbekås, och får en kisse som kompis.

Ninjas nya matte

Julen är snart utstädad, och valparna minskar i antal, Nino är den tredje som flyttar hemifrån imorgon. Jag åker till Tyringe med honom, och det ska bli kul att träffa hans blivande kompisar. Söta Nitra har UVI och äter pencillin, stackars liten, men det verkar ta bra, för hon är mer eller mindre sig själv igen. Enligt veterinär Collins så är det inte helt ovanligt, även på så små tjejer. Spruttifixen Mili har flyttat till Kerstin i Ystad, och det verkar gå bra, självklart så tar det sin lilla tid för tjejerna att vänja sig vid varandra. Akiratjejen sköter sig bra, och Kerstin från SOS hund har träffat henne, och det ska bli träning för söta Akira i nästa vecka. Duktiga Akira och familjen Sjögren. Det är rätt så tomt härhemma, men MussePuss stormtrivs med att vara prinsen på ärten, och med tre valpar kvar blir det ju nästan ingenting kvar. Självklart så behöver ju Nikolai, Nuevo och Nitra få komma till nya bra familjer, så håll tummarna. Söta Nieva har ju Biggan och Nisse på halvfoder vilket är kul, då jag ska ta en kull på henne, om allt går vägen, och dessutom så ska vi ställa ut lilla fröken i sommar, vilket jag ser fram emot, samtidigt som jag håller tummarna för fint väder, utomhusutställningar tappar mycket av sin charm i regnväder. Skolan har jag knappt ägnat en tanke åt under julen här, vilket betyder att det är dags att ta tag i det också. Så här i julens efterdyningar känns det som en fin start på det nya året.

Årets första uppdatering

Söta fröken LaNitra, som är en nyfiken tjej med ganska mycket attityd.

Nyfikna LaNitra

Onsdag 1 Januari

Så har man en oskriven bok framför sig, och så här dagen innan Valparna blir 8 veckor har jag haft ett andra besök av en eventuell valpköpare. Och så fick valparna vara ute på grönbete en stund.Det tyckte dom var kul, efter den första stundens undran, och min tanke är att gänget ska få vara ute en stund varje dag. Söta fröken Mili ska bli en Ystadprinsessa, och flytta till Kerstin efter helgen, på fodervärdsavtal. Hon har tagit hand om valparna jättebra, och vill fortfarande städa efter deras toalettbesök, men där är jag av en annan åsikt. Nästa kull får ju såklart bli med någon annan stilig småskäggis, och det ska bli kul att planera. Söta fröken Akira sköter sig fint uppe i Stockholm, och hon har varit i stallet och hälsat på hästar, och lekt med en labbevalp, och i största allmänhet så har hon det bra. Så farsan Musse blir snart ensam herre på täppan, och har såklart kvar sitt lilla entourage, i alla fall tills dess att valparna har flyttat hemifrån. Söta Nino flyttar till Judith och Börje när han är nio veckor, och det ska bli kul att får se hur han ska bo, och få träffa hans blivande flockmedlemmar, en dvärg och en schnauze, ja utöver Judith och Börje. Årets utställningsplaner får nog börja med SKK Malmö i mars, och jag har börjat att jobba på Milis päls, och Musse står på tur. När vi var till kliniken i måndags för vaccinering och ID-märkning så skötte sig allihopa jättefint, och i veckan som kommer ska jag dit och besiktiga Mili och Nino, och gärna någon till av valparna. Vi skriver vidare, helt enkelt.

Nedan några mysbilder

LeNuevo och Mili

Trött liten skäggis