Tisdag 22 December Det lackar mot jul, kan man säga, och vi har i runda slängar tio grader plus, med lite regn och mycket blåst! Hursomhelst så ska vi para söt Flisa nu i mellandagarna, med fina Nicke, som finns hos Charlotta Bergqvist på kennel Riesenspass. De kompletterar varandra fint, så håll tummarna nu för att det ska gå vägen. Annars så växer Pollykaramellen fint och jag längtar till vårens roliga utställningar, och då ska spralliga killen Tjalle också ställas ut. Vi ser fram emot en rolig vår.

Måndag 30 November Här kommer en uppdatering, sent omsider, och nu har jag fina Molly här hemma, och hon ska valpa vilken dag som helst. Hon är så söt med sin stora mage, och glada svans. Fina Flisa, LOS NEGROS LaNieva, ska paras på kommande löp, vilket borde bli i mitten av december.

Tisdag 3 November

Det har blivit november, och om kära Papi brukade säga- tiden går. Det har hänt en del, Mollyflickan, Dogotho's Wind of Change, parades med fina Beauideals Pirate of Pensance, eller Nick som han kallas. Hon ska förhoppningsvis valpa i början av december, så vi håller alla tummar vi har, för valpar. Vi har varit på några utställningar, och senast så var vi i Herning i helgen, och sötnosen Polly, Dogotho's Sunrise, blev BIR-valp både lördag och söndag.Tjalle fick Excellent och kom tvåa i konkurrensen, vilket även Luna och Flisa blev. Hundarna skötte sig finfint, och vi hade en jättetrevlig helg. Fina fröken Flisa, LOS NEGROS LaNieva ska paras på kommande löp, vilket borde bli i december, så vi håller tummarna där också.

Lördag 3 Oktober

Det har hänt massor sedan senaste uppdateringen, och jag håller nu tummarna för att fina Molly, en av Ystadprinsessorna har blivit dräktig. Hon har varit uppe i Stockholm och blivit parad med fina Beauideal Pirates och Penzance, eller Nick som han heter i vardagslag. Vi har varit på utställning med gänget, och nu i slutet på månaden ska vi iväg till Danmark. Det ska bli kul, och nu pågår trimning för fullt av sötnosarna.

Söndag 30 Augusti

Igår så var vi på utställning med skäggisarna, på Skurup BK, och det var en trevlig dag. Hundarna skötte sig finfint, och Polly blev BIR valpklass1 och Tjalle BIR valpklass2. Molly och Luna fick tävla mot varandra i bästa tikklass, och då kom Luna etta och Molly tvåa. Nästa utställning är på Öland, där Vi ska ställa Tjalle och Flisa på SKKs utställning. Det blev inte så många bilder tagna, men här är söta tjejerna Molly och Kerstin.

Kerstin och Molly

Se fina Tjalle och Polly på deras första utställning.

Tjalle och Polly

Torsdag 23 Juli

Här kommer en mysbild på sötaste tjejerna i Ystad. Molly, Dog-otho's Wind of Change, med Mili, Dog-otho's Milonga. Söta Molly ska jag få låna av Kerstin till en valpkull, och det ska bli jättekul. Det blir alltså mer väntande, då också fröken Flisa ska paras på nästkommande löp, vilket blir om cirka fem månader, då hon i skrivande stund är i sluttampen på ett löp. Och så har jag anmält tjejerna, och Tjalle till en inofficiell utställning, som debut, innan det blir de större officiella utställningarna. Det ska bli så kul. Visst är tjejerna gulliga.

Molly och Milimys

Tisdag 21 Juli

Så kommer en uppdatering, sent omsider. Fina Isa har flyttat hem till Sanna och tjejerna i Kallhäll, hon blev tyvärr inte dräktig med fina Pesto, så nu är Gunnargubben ensam labrador i huset. På skäggfronten har det varit ruljans istället. Dogothosflickorna var här över midsommar, som var kall och regnig, trist nog, och hade med sig fina flickor åt mig och Kerstin i Ystad. Söta Polly, som heter Dog-othos Sunrise, bor här med Gunnar, Hasse och mig, och så bor fina Luna, Dog-othos Ob-La-Di Ob-La-Da hos Liisa och Jonas i Abbekås, på foder. Fina Tjalle har flyttat till Simrislund, och bor med en svart skäggis, Sigge, och matte och husse Carin och Torgny. Sedan har vi haft besök av Ozzy med matte Tarja och husse Patrick, och vi var till Tvååker på utställning, vilket var en stor utställning som förstautställning, men Ozzy skötte sig fint ändå. Han och Flisa fick VG, så nu laddar vi för utställning i september, förutom för Polly och Tjalle, med Lun och Molly, Dog-othos Wind of Change, som bor hos prinsessorna i Ystad, och är Lunas mamma. Vi tänkte ta premiär på Skurup BKs inofficiella utställning i slutet av augusti. Det ska bli så kul! Så livet rullar på, och planen är att fina Flisa ska bli parad i slutet av året. Vi ska hitta en fin kille först bara.

Tisdag 26 MAJ

Nedan lilla Sunrise, aka Polly från Argentina, och hon har en svart pappa, jättesnygga Repetition Heat wave.

Sunrise 2mån

Sköna maj lider mot sitt slut, och det är en härlig årstid. Nu har resultatet kommit på tjejernas röngten, och det var 0 på armbågar och A på höfterna, och det känns skönt. Trist med etta på Nemos armbågar, men han har utmärkta höftleder, så bra och dåligt. Så har jag hämtat Tjalle som är HILDEBERTS Xanthus, och han är en skön liten kille, som är full av glada bustakter, och Mussemannen leker friskt med honom. Så har vi blivit med katt också, lilla killen Daidalos, något hans uppfödare kallade honom, men jag har inte hittat hans Vemmerlövnamn ännu. Cirkusen är snart fulltalig, med tjejerna från Argentina på ingång, något som ska bli så kul.

Lördag 9 MAJ

Väntans tider, vi har varit och röngtat LOS Knubbos, och Nemo har HD A, och ED 1 grad. Vi väntar på Molly och Nellies avläsningar från SKK, och håller tummarna. Isa är hos kennel Rosediamond för parning med fina Ritou's Legolas, så håll tummarna där med. Snart,närmare bestämt på måndag 11 maj, får jag min undersköterskenål, och ska börja jobba på ett äldreboende i Simrishamn, vilket ska bli jättekul. Och så sticker jag till Lettland för att hämta hem en kille, HILDEBERTS Xanthus, och det är jättespännande. Polly kommer ju att komma i sommar. Det kommer att bli en så rolig sommar.

ONSDAG 29 APRIL

Fina Molly i Lomma skickar en sommarhälsning.

LaNadia 1 år

Valborg närmar sig, och vädret är ju som alltid vid den tiden på året, lite upp och ner! Jag är tacksam för de solstrålar vi får, och längtar efter vårvärme. Nu löper Isaflickan, så håll tummarna för att hon och fina Pesto kommer att klicka. Och snart bär det iväg till Milano och WDS! Det kommer att bli så att jag flyger ner, utan hund att ställa, och vi får se om söta Polly ska ställas ut där. Team Flisa och jag har bestämt oss för att satsa på utställningarna här hemma under sensommaren, och då ska förhoppningsvis Polly komma ut lite också. Mili har ju fått sin sista kull här hos mig, med fina sprallkillen Nelzon, som bor hos Marcus och Hannah i Malmö. Isa ska ju förhoppningsvis få en kull i sommar, och det kommer att bli hennes sista här på LOS NEGROS, så jag håller alla tummar och tår för att det ska bli fina, och friska valpar. Los Knubbos är ju 13 månader, så nu är det röngtendags, och fina Nemo har blivit undersökt, och har ED1, och 0 och så HD A. Så tråkigt med pålagringen på armbågen, men kul med utmärkta höfter! Nästa vecka ska tjejerna undersökas i Dalby, där Isas tilltänkta finns, så det kanske blir att vi kan slå två flugor i en smäll, eller tre då, om vi får till romans och två tjejer får sina leder röngtade.

PÅSKDAGEN 5 April

såhär i efterhand vill jag önska alla en glad påsk. Söta Nelzon ska bli Malmökille, och flytta till Hannah och Marcus. Isa har inte börjat löpa ännu, så vi väntar och vakar. MussePuss har kommit hem efter sin Ystadsejour och han har haft fullt skägg med att återta sina revir, vilket ju har hunnit bli en hel del ändringar på, då vi har, ja mest Hasse, rensat och beskurit i trädgården. Nellie var på Malmö internationella utställning, och hon ville inte riktigt sköta sig, men hon fick VG av domaren. Det är bara att spotta i nävarna och jaga vidare. Söta Flisa ska ställas i Hässleholm, på SKK och SSPK, och det ska bli kul som tusan. Annars så rullar skolan vidare, och jag gör praktik på ett äldreboende nu, och det är jättekul. LNL1 har ju blivit ett år, och snart är det dags för ledröngten, och så ska Nellie göra FB-R, vilket jag önskar att jag hade kunnat vara med på. Här är en bild på LeNemo, som har blivit en riktig biff, och så fin han är. Se nedan

LeNemo 1 år

LeNemo 1 år

Söndag 22 Mars

Nio veckor har fina sprallisen Nelzon hunnit bli, och det är en liten kille med attityd. Han är för rolig, och labbarna är så snälla med honom. Idag hade vi finbesök av vilda Nellie, som har blivit en fin tjej. Vi tog en skön promenad i fina Gylleboskogarna och så plåtade jag lite hemma.

LaNelia 1 år

Isa och Nellie i full rulle i fina Gylleboskogen

LaNelia 1 år

LOS NEGROS LaNelia är lik sin mamma

LaNelia 1 år

LaNelia 1 år

LaNelia 1 år

Onsdag 11 Mars

Så blir Nelzon snart 8 veckor. Han är så rolig och söt liten kille, och farbror Gunnar är så snäll med honom. Snart kommer ju Isaflickan ner, och jag har hittat en fin kille åt henne. Han heter Ritou's Legolas och han lämnar brunt, så det ska bli spännande. Se mer på Isas valpsida. Och så har vi ju fått försmak av våren! Så härligt det är när solen värmer och himlen lovar blått. Vi njuter för fullt! Snart är det dags för en trimkurs hos Helena, kennel Grangläntans, med Sophie Ekström och Helena som instruktörer. Jag och Biggan ska åka dit, med förmodligen Flisan och kanske Musse eller Nelzon, om han är kvar här då. Tanken är ju att han ska säljas, då jag ville behålla en tik, och nu har en tik på gång från kennel Dog-Othos i sommar, men han är så charmig kille att jag blir alldeles velig.

Fredag 25 februari

Idag har jag aktiverat annonsen på Köpahund.se på SKKs hemsida. Nelzon är störtskön, men det var ju en tik jag skulle behålla, så det får bli så att sötnosen får flytta hemifrån, när vi har hittat ett bra hem. Det känns inte så stressigt, att ha en liten söt skäggis hemma är ju inga problem, och han är rätt så tuff redan. Han får ju vara ute med oss mycket, då han inte har några syskon att röja med. Idag var det premiär på utevistelse, och han nosade lite på altanen och en störtränna. Det var ju bara en kort stund han var ute, han är ju inte en sex veckor. Så kommer fina Isa att komma ner, med lillesyrran Mita, och det blir med tåg. Jag har faktiskt inte tittat på hannar så jättemycket, så det är väl dags att sätta fart med det också. Annars så är det väl härligt att dagarna blir ljusare och ljusare!

Fredag 13 Februari

Fredagen den 13 är här, och Nelzon växer fint. Skolan rullar på, liksom livet i övrigt. Det är ju inte alltför arbetsamt med bara 1 valp, så det var ju nästan lite onödigt att flytta fram praktiken, men han är så söt, och ensam, i valplådan. Jag skulle vilja bära runt på honom mest hela tiden, men jag nöjer mig med lite kontaktskapande, utöver kloklippning och avmaskning, så han får lite glada känslor av mig. Fina syrran Flisa ska komma och hälsa på oss, när han har blivit äldre, och farbror G är väldigt förtjust i lille Nelzon, men Mili blir lite svart i uppsynen då han kommer för nära, så det får vänta det med. Snart kommer fina Isa att komma ner hit, för en förhoppningsvis lyckad parning. Roliga saker är på gång, även om det är klent på utställningsfronten just nu. Så ska ju en pralin från Dogothos kennel flytta hit i sommar, och hon ska vara Polly till vardags. Hon har fått en egen sida.

Söndag 1 Februari

Idag blir FatboyN 2 veckor gammal, och han är så fin. Lite trist att han är ensam, det känns så ensamt för honom, och jag får lägga lite band på min lust att bära runt på honom. Mili tar hand om honom så fint, och hon är verkligen sitt gamla spralliga jag, vilket såklart beror på att hon ju bara har en valp att mata, men det är kul att se Spruttifix i sin studsiga glädje. Musseman bor ju hos Kerstin i Ystad, och vi saknar gubben måste jag säga, men det är ett bra arrangemang, och Musse mår som den prins han är. Nu snöar det, och SMHI har lovat kyla, samtidigt som jag tycker att man ser att dagarna blir ljusare och ljusare.

Måndag 19 Januari

Igår så tog vår vakmorgon en lite mer dramatisk vändning. Mili hade ju varit orolig på lördagen, bäddat och haft sig, men inte hässjat eller så, men ville gärna vara i valplådan. Så efter en natt varvad med slumrande sömn och vakande över Mili så kom fostervatten vid halv åtta på söndag morgon. Sedan så hände det inte så mycket mer, och jag kände mig lite orolig, med Isas valpning färsk i minnet. Att få levande valpar är ju viktigt, näst efter att klara mamman, så klart. Så jag ringde min veterinär, Nordh-Collins på Borrby smådjursklinik, som tursamt nog var hemma och vi fick komma dit, och efter att ha röngtat Mili såg de en valp i magen, och då rekommenderade veterinären snitt, och så fick jag hämta en krallig krabat och en trött och nyopererad Mili med mig hem. Jag kallar honom Fatboy, då han är ensam om mjölken, och är en hungrig rackare, och han hittade mammas juver rätt så fort, och Mili pysslar om honom jättefint, vilket hon gjorde med förra kullen också, men det är skönt att det fungerade så bra efter snittning också. För säkerhets skull så har vi värmelampa(fått låna av veterinären) och extra element i valprummet, vårt gamla hus är en smula ostadigt i innetemperaturen, och som man har fått lära sig så blåser det ju en del härnere i södern. Något av ett antiklimax blev det ju, att det skulle vara bara en valp, och att hon skulle snittas fanns inte i min värdsbild, men det är så livet ofta kan vara, det blir inte så som man har planerat, och jag som skulle behålla en tik ur denna kull, får fundera lite nu, och under tiden så ska det bli jättekul att få ha lille Fatboyen att ta hand om. Det är kul med valp i huset ialla fall.

Tisdag 13 Januari

Här kommer en uppdatering från ett blåsigt Östra Vemmerlöv, även om vi har klarat oss bra, i jämförelse med andra delar. Mussemannen har blivit pappa för andra gången, med Starlings Anais, eller Anna som hon kallas, och det blev fyra valpar, två tjejer och två killar. Samtidigt så fick Musses kullsyrra Maggie, ArbaQ's Magnolia, sju valpar. Vi säger grattis till kennel ArbaQ's, och längtar tills det blir valpar här också. Mili är glad och pigg, men de senaste dagarna så har hon velat ligga i min famn, mest hela tiden, vilket är jättemysigt men lite krångligt om man ska jobba lite med datorn. Det är full rulle på de små bulorna i hennes mage, och det borde bli valpning på lördag eller söndag, så håll tummarna. Nedan en bild på henne och världens bästa Gunnar.

Milibus

Torsdag 8 Januari

Det Nya Årets första inlägg. Nu har jag hämtat hem Mili, inför kommande valpning, och hon är inte så jättetjock, men visst känner man liv och rörelse därinne. Det ska bli jättekul, och håll tummarna för att allt går bra. Annars så händer inte mycket här i världen, när man går i väntans tider, så att säga. Nedan en skön bild på Ozzypojken ifrån ett snövackert Sälen.

Ozzybus

Nedan en härlig bild på fröken Stella.

Stella busar